Inte nog med att valparna har fått sina artisnamn, de har dessutom flyttat från barnkammaren (som vi kallar för valpningsrummet) till valprummet. Anledningen till att vi har 2 rum är för att när valparna föds behöver både mor och barn lugn och ro. Valpningsrummet ligger innanför köket och längst bort från dörren. Mamman behöver därmed inte oroa sig över att främlingar kommer för nära hennes ungar. Valprummet är mer praktiskt när valparna blivit lite rörligare. I det rummet sätter vi upp en (hockey-)sarg för att göra det så säkert som möjligt för valparna. Då kan dom t ex inte bita i elsladdar.
Här kommer lite bilder:
När vi är hos valparna kan vi öppna upp så att ytan blir större men för att dom inte ska ”tappa bort sig” när de är själva delar vi av den.
Fågelperspektiv på rummet smiley
För att valparna ska lära sig att dricka vatten ställer vi in en skål med pyttelite vatten i till att börja med. Herr Röd och Fröken Blå visar direkt att de är äkta vattenhundar smiley.
Fortsättning följer…..

//Helena och gänget