Nu i veckan har vi haft besök av 3 vackra gossar. Alla 3 kom in genom dörren som pälsmonster och gick ut som riktigt snygga portisar.

Här i veckan kom valparnas pappa Korak för att få nos och rumpa klippt:
Så här såg han ut när han lämnade oss!
Idag kom det ytterligare 2 fina grabbar, nämligen Nemis bror Eskil samt G-kullens pappa Sigge:
Amazing Selma’s Extreme Superman ”Eskil” har vuxit på sig till en riktigt stilig kille!!
Eskil är väldigt lik sin mamma Maya!
Sigge och Eskil

Det är bra att ha en källare där man kan ta emot portisar för klippning trots att vi har valpar. Tjejerna på övervåningen undrade såklart vilka som var på besök men dom får hälsa på grabbarna en annan gång då vi inte har valpar.

Anledningen till att tjejerna inte får träffa andra hundar just nu är pga smittorisken. Några kanske tycker att vi är larviga men vi känner att vi inte kan vara nog försiktiga. Vi byter alltid kläder efter att vi haft behandlingar/klippningar av andra hundar.
Valparna är ju inte vaccinerade och dom är små och därför mer känsliga. Bellas son Fix (ur F-kullen) som bor i Norge fick för någon vecka sedan kennelhosta (det är som kikhosta) och har varit väldigt sjuk. Trots att han är vaccinerad så har han mått jättedåligt och vi har varit så oroliga för honom. Hundar som får kennelhosta kan faktiskt i värsta fall stryka med och för valpar, gamla och sjuka hundar är risken för det störst. Skulle någon av våra tjejer bli sjuka så skulle säkert valparna också bli det och det vill vi inte.
Av den anledningen är vi extra försiktiga när vi har valpar, det är för valparnas skull! Det är därför bra att se till att ens hund har sina vaccinationer som dom ska ha. En hund som är vaccinerad kan bli sjuk men oftast bli dom inte lika dåliga som om dom inte är vaccinerade.

Det är i alla fall otroligt kul att få ha möjligheten att träffa så fina och trevliga portisar. Ååh vilken härlig ras! smiley
//Sofia