Efter förmiddagspromenaden filmade vi en ny film, dagen till ära!
//www.youtube.com/embed/KeRL1JWF-wIJust det, jag kom på en sak som jag inte skrivit om tidigare. Nästan alla gånger vi har haft valpar så undrar valpköparna om vikterna. Kan man utifrån vikterna säga hur stor valpen kommer att bli som vuxen? (Ingen har frågat om den än så därför tänkte jag att jag skriver om det redan nu).
Vikterna är till för oss som uppfödare så att vi ser att alla valparna går upp i vikt som dom ska, dessutom är det ytterligare ett sätt för valpköparna att få följa valparna. Det har ingenting med hur stora respektive små valparna kommer att bli när dom blir vuxna. Den valpen som är minst kan i slutänden vara den som blir störst och tvärtom. Kolla på Nemi t ex, om vi jämför henne med H-kullen så kan vi se att hon när hon var 2 veckor gammal så vägde hon 974 gram (http://www.amazingselmas.se/E-valp12.html). Den som väger mest av av valparna nu väger 879 gram. Ni som har träffat Nemi vet att hon är en liten tjej (hon är ca 47 cm hög). Det är alltså omöjligt att säga idag hur stora valparna blir, det får tiden utvisa! smiley
//Sofia