Ni vet när man var liten och fångade en fjäril med händerna?! Hur den liksom kittlade i händerna när det försökte flyga?!.
Precis så känns det när man känner de första rörelserna från valparna, små vingar som rör sig mot bukväggen. Det är lika häftigt varje gång och nu dröjer det inte länge tills valparna har vuxit sig så stora och starka att man kan känna riktiga sparkar.

Så vad händer inne i magen?
Nu har de små valpisarna legat i Bellas mage i 42 dagar dvs 6 veckor. Dom är nu ca 7 cm långa och liknar nu en valp men kan inte överleva utanför magen. Runt dygn 45 börjar pälsen att växa. Bella mår fortfarande bra. Hon är pigg och glad och hänger med på våra promenader. Vi är otroligt glada över magtäcket som Anna har sytt för Bella har redan nu mjölk i brösten. Hon är väl förberedd och det är vi också den här gången. Vi kontrollerar dagligen brösten så att vi ska undvika mjölkstockning.
Nu börjar magen bli stor och Bella har ingen midja kvar. Magen har dessutom börjat hänga en hel del. smiley
Så här ser magen ut nu:
Tycker ni att det har blivit någon skillnad? Så här såg magen ut förra veckan:

Det känns lite konstigt att om tre veckor sitter vi förmodligen i valplådan (kanske tidigare till och med) med små nyfödda valpar. Det är alltid lika spännande att få se vad det är för små liv som gömmer sig inne i magen, något man aldrig tröttnar på!
När dom väl är här så blir det liksom självklart att just dom kom till oss.

Nu ska valparna börja ”fetta på sig” så att dom är redo för världen utanför!

Fortsättning följer…..

//Sofia och flocken