Oavsett vad man har för ras ska man ha kroppsvård på sin hund. Alla hundar behöver man klippa klorna på, kolla tänderna samt titta i öronen. Om man tar på sin hund, klämmer och känner och att man känner sin hund och hur den brukar vara så upptäcker man snabbare om något förändras.

I tisdags tittade jag på Djurens hjältar som går på tv just nu. Där var det en liten hund som började kräkas, gick vingligt och hade ryckningar i kroppen och ögonen. Det visade sig att det inte var något neurologiskt som man kunde tro utan hunden hade fullt med skabb i öronen!!!!
Fullt med äckliga små djur i hörselgångarna och dessutom inflammation i öronen!!! smiley

Det är viktigt att se tecken på om någonting inte stämmer tidigt! Har man dessutom en portis ska man plocka moget hår ur öronen samt hålla pälsen tovfri genom att kamma!!!
Dräktiga Bella ligger på trimbordet. Vi har två trimbord som vi fixar hundarna på. Tjejerna fullkomligt äääälskar att få ligga där uppe, då får dom ju egen tid med oss.smiley
Så vad gör vi när vi går igenom tjejerna?
Titta hur långa klorna är samt klippa dom!Titta på tänderna och om dom har tandsten så skrapar man bort den.
Borsta tänderna!
Kamma pälsen, det ska inte vara tovor i pälsen!
Titta i öronen och ryck eventuell mogen päls!
LUKTA i öronen! Det ska lukta öra. Vet man hur ett hundöra ska lukta så vet man när något är fel. Luktar det t ex gammal disktrasa eller unket så är något fel!

Och så här fina blir tjejerna när vi är klara:
Bella
Nemi
Selma
Maya
Alice

//Sofia