Nu har valpisarna legat i Bellas mage i hela 5 veckor.

Så vad händer inne i magen?
Nu kallas dom inte längre för embryon utan för foster och liknar en hund. Valparna har nu utvecklat ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. Vid den här ålder kan man också avgöra vilket kön valparna kommer att få. Förbening av bröstben, bogblad samt revben sker. Fosterblåsorna är nu så stora att de fyller ut hela livmodern så att den får ett mer jämntjockt utseende.

Bella då?

Bella mår nu bara bra. Illamåendet har släppt och istället övergått i hunger. Kanske inte så mycket i sin egen mat (torrfoder), det äter hon också men helst av allt vill hon ha vår mat och gärna sno åt sig lite extra godis. Vi får helt enkelt hålla lite extra koll på henne så hon inte snor åt sig något som inte är så bra att äta.
När Alice hade Cookie i magen (2011) snodde hon ett fläskkotlettben. Som tur var hade vi sparris på burk hemma som vi då kunde ge henne. Fläskkotlettben kan ju vara väldigt vasst men sparrisen lindas runt benet så att det inte river i magen. Som tur var kom det upp samma väg som det hade kommit ner så allt gick bra men det kan vara ett bra tips: ha alltid en burk sparris hemma! smiley
Bella dygn 35:

Dom andra tjejerna ville också vara med och mysa i sängen:
Nästa vecka kommer det ha hänt jättemycket med magen, valparna kommer att ungefär ha dubblat sin längd…
Fortsättning följer…….