…. hoppas vi!
Förra gången Bella blev mamma drabbades hon av mjölkstockning i alla bröst utom ett!
Så här i efterhand har vi förstått att Bella väldigt tidigt, redan innan valparna föddes, hade mycket mjölk i brösten. Eftersom Bella var pigg in i det sista så fick hon följa med på våra vanliga promenader och den vintern var det riktigt kallt ute med massor med snö (kallare än vad det är nu).
Dagen innan F-kullen föddes låg Bella på rygg ute i snön på tomten och övade ”ryggsim” (ni vet när portisarna ligger på rygg och ”ålar” fram på rygg).
Det här gjorde så att Bella säkert redan då fick mjölkstockning.
Dagen innan Bella valpade F-kullen, förmodligen hade hon redan här börjat få mjölkstockning!

Efter något dygn insåg vi att valparna inte gick upp i vikt som dom skulle och att Bella inte kunde ge mat. Vi var tvungna att dels ge valparna mjölkersättning samt försöka pumpa ur den gamla mjölken i brösten på Bella. Dom som själva har haft mjölkstockning vet hur ont det gör och man såg att Bella tyckte att det var allt annat än kul…. Bella är en tapper tjej och lät oss ändå hjälpa henne. Till att börja med kom det ut hårda mjölk-korvar ur brösten, sedan övergick konsistensen till mjukost och till sist kom det ut vanlig mjölk!
Under den här tiden hade valparna blivit bortskämda med att maten kom på en gång genom ersättningen. När vi till slut hade fått bort mjölkstockningen på Bella hade valparna tappat det här med att arbeta för maten. Därför fick inte Bella igång mjölken så mycket som det hade behövts.
Lilla Baron får mat
Bella är så otroligt snäll! Nemi var bara 5 månader gammal när F-kullen föddes och Bella lät henne ligga inne i valplådan tillsammans med valparna! smiley

Vi vill inte vara med om mjölkstockning igen så den här gången är vi förberedda så gott vi kan. Vi har fått hjälp av Koraks matte Anna (pappan till kullens matte) att sy ett magtäcken som ska skydda brösten från kyla:
Bella och Anna
Nu när kylan och snön kom har vi invigt magtäcket som har fungerat väldigt bra! Det skyddar brösten och hon kan ändå kissa när hon har det på sig!

Mjölkstockning är inget vi vill ha igen och något vi inte ens skulle önska vår värsta fiende!

Det ska bli så otroligt spännande att få se vad det är för små liv som växer inne i Bellas mage! Vad är det för kön och vilka färger blir det? Vi hoppas på fler bruna den här gången, det är lite trist när alla är svarta! smiley

//Sofia