Den 5e och 6e januari var det hundutställning i Göteborg. Ja, alltså den pågick mellan fredagen till måndagen men det var på söndagen och måndagen som portisarna ställdes ut.

Det var dags för Bella och Borkas son Baron att debutera i utställningsringen!
Vi var såklart väldigt nyfikna och spända på hur det skulle gå för pojken. Nog för att vi tycker att han ser helt perfekt ut men det gäller ju även att domarna tycker det!
Vi var inte själva på plats utan Baron och hans matte Johanna, husse Jens och pappa Borka var nere i Göteborg!

På söndagen var det en domare från Holland vid namn Joo Schepers.
Det var tydligen ganska kaotiskt innan familjen Lundström/Landin kom fram till ringen med mycket köer och mycket folk.
Det var 3 stycken i juniorklassen för hanar och Baron var först ut. Trots att Baron tydligen hade glömt det mesta som har med utställning att göra så lyckades han charma domaren ändå!
Det resulterade i ett Excellent, en första placering i juniorklassen samt CK!!!!
Baron i ringen, längst fram!
Baron och Johanna på språng!
Hanteringen gick ju galant!
Det var hård konkurrens i bästa hane och där placerade sig inte Baron men behöver jag säga att vi alla vart otroligt stolta och glada här hemma? Vilken debut!!!!!
Kritiken för dagen löd:
”9,5 months very good looking young dog. Good proportions. Nice head with good scull. Good strong jaws. Very good teeth. Good neck and topline. Very good tailset. Good schoulder. Very nice coat. Good moving and showing. Good temperament.” smiley
Dagen där på var det en portugisisk domare, Rui Oliveira.
Baron står längst fram!

Nu kom Baron ihåg allt som han och Johanna har tränat på tidigare och både sprang och stod jättefint. Det var 2 stycken juniorhanar och Baron blev placerad som nummer 2 men med Excellent och CK!!!!
Helt otroligt med CK båda dagarna (CK = certifikatkvalitet. Det betyder att hunden är så fin att den får gå vidare och tävla om certifikatet).

Barons kritik för dagen löd:
”Well balanced head. Nice shape. Good front, Good topline. Good set of tail. Suffucient ribcage for a young dog. Nice quarters. Moves well” smiley
Baron i bästa hane.
Baron blev tyvärr inte placerad den här dagen heller men vad gör väl det? Vi är så otroligt stolta över Bella- och Borka-sonen. En annan rolig sak var att jag läste på Facebook att domaren hade sagt att Svenska och Norska portugisiska vattenhundar är världsledande gällande kvalité! smiley

Vi är så otroligt stolta över Johanna och Baron. Dessa resultat är helt fantastiska och det ska bli otroligt spännande att se vad det blir av denna kille i framtiden!!

Ni kan läsa mer om Baron och utställningen på Johannas hemsida:
http://svallandesvart.wordpress.com/blogg/