Efter varje förmiddags promenad i skogen är det bara att ta in hundarna, en i taget, in i duschen för att få bort skräp och smuts.
Nemi har en jättelätt päls som, hittills, varken tovar eller är inte ser fin ut MEN just nu drar pälsen till sig hela skogens pinnar!!!!
Den bestämda och envisa Nemi är otroligt duktig och står stilla och tålmodigt inne i duschen medan vi reder ut alla pinnar:
Det blir lättare att få bort alla pinnar med hjälp av att duscha vatten, använda handen som en kam samt massor med balsam.
Med mycket tålamod från både hund och matte får man tillslut ut nästan alla pinnar!

På tal om pinnar…..
När vi under promenaderna hittar på skojiga saker i skogen brukar vi bland annat göra sökruta till tjejerna. Då gömmer vi olika leksaker i en upptrampad ruta.
Dom stora tjejerna är superduktiga och letar samt hittar föremålen fort! Oftast förstår inte de unga individerna riktigt vad dom ska göra när man gör en sökruta. Nemi förstår att man ska leta efter något och hon hittar leksaken men hon förstår inte att man ska ta med den till matte. Hon har inget intresse i leksaker helt enkelt. Därför har hon fått leta efter människor i skogen fram tills nu.

Vi har funderat och tänkt, testat olika föremål som Nemi skulle kunna tänkas vara intresserad av: olika leksaker, brukar mm mm. Men så kom vi på tanken: Nemi gillar pinnar! Hon älskar att hämta pinnar och bär gärna runt på dom.
Igår testade jag först att slänga in en pinne i rutan och till vår stora glädje sprang hon och hämtade den till mig! Därefter gick jag och gömde pinnen ganska lätt inne i rutan.
Nemi letade och letade och tillslut hittade hon den gömda pinnen!!! Tidigare har hon ju inte alls fattat att man ska ta föremålet men vet ni vad hon gör? Jo hon tar upp den och springer tillbaka med till den till mig som står och väntar!!!!
Tjoohoooo!smileysmiley Tänk så mycket roligare träningen blir när man väl kommer på rätt föremål som hunden är intresserad av!!!!!
Det är bara vår fantasi som sätter gränserna! Nu fortsätter vi jobba på med att Nemi får leta pinnar istället för leksaker så tror jag ”polletten kommer att trilla ner” och att hon tillslut även hämtar andra föremål!
//Sofia