Många av er har säkert redan läst om hur Nemi blev Nemi och varför men här kommer det igen:
Så fort vi bestämde oss för att Maya och Figo skulle få försöka att bli föräldrar igen (1,5 år tidigare hade det inte blivit något mellan dom) var jag och mamma rörande överens om att det här kan vi inte missa. Trots att vi redan hade 4 hundar kunde vi inte låta alla dessa avkommor flytta till andra familjer. Blev det valpar skulle en tik stanna hos oss och det här var vår chans att få behålla Selmas gener eftersom hon själv aldrig har blivit mamma (Figo är Selmas farbror och dom två är otroligt lika varandra).
Den här gången blev Maya dräktig och jag visste att det skulle vara en Nemi som skulle bli vår nya familjemedlem.
Jag har alltid varit väldigt förtjust i seriefiguren Nemi.
Nemi är en gothtjej som vet vad hon vill. Hon har otroligt bestämda åsikter. Skiter i vad andra tycker, kör sitt eget race men är också otroligt förtjust i killar och även lite romantisk av sig.

Vi hoppades att det åtminstone skulle bli en tik i kullen…… Det föddes hela 8 stycken!
Innan hade jag tänkt att det där känner jag, alltså vem som är Nemi men hur ska man kunna veta av 8 stycken vilken tjej som var min?

När valparna var 1 dygn gamla och vi skulle ta 1-dygnsbilder tittade jag in i kameran och skulle fota Fröken Aprikos. Då utbrister jag:”där är hon, DÄR är Nemi!”. Helena vänder Fröken Aprikos om och studerar henne och säger:”Det har du rätt i, det här är Nemi”.

Vi bestämde inget på en gång men min känsla höll i sig i 8 veckor. Fröken Aprikos var den som skulle komma att bli min Nemi, MIN HUND!
Vid det här ögonblicket, när den här bilden togs, det var då jag visste att denna lilla tös var min Nemi!

Nemi heter Amazing Selma’s Eccentric Nemi. Seriefiguren Nemi är, enligt mig, väldigt excentrisk. Dvs: ”En person kallas excentrisk om denne inte följer den allmänna synen eller sättet (utövandet) och uppvisar avvikande värderingar. En nära synonym till excentrisk är ordet ovanlig, då i relation till andra personers syn, värderingar och annat genomförandesätt.”
Min Nemi är en otroligt bestämd tjej. Hon vet vad hon vill och hur hon ska göra saker på. Hon lever helt klart upp till sitt namn och är väldigt lik seriefiguren Nemi till sättet. Hon har skinn på näsan och tar inte åt sig om man säger till henne. Hon kör sitt eget race!
Maya och Figo är två, för mig, väldigt speciella hundar. Maya som är otroligt lik sin far och farfar. Hennes farfar Acke har satt djupa spår i mitt hjärta eftersom vi hade hand om honom i 1 vecka när Selma var liten. Han var bland annat den första portisen att bli räddningshund. Maya är Maya och har en stor plats i mitt hjärta.

Figo är en härlig kille som är otroligt lik vår Selma. Han och jag fann varandra väldigt fort och vi har fått en speciell relation.
Maya och Figo har en speciell relation dom också. Figo är Mayas första kärlek och Figo är väldigt förtjust i Maya. Första gången vi träffades fann dom varandra på en gång!

Jag är så otroligt glad och tacksam att jag har Nemi. Nemi kom till efter låååång väntan och är skapad av kärlek!
Nemi med sin mamma Maya och Pappa Figo!
//Sofia