I fredags eftermiddag packade jag in mig, Nemi och Maya samt våra saker i bilen och började färden mot Björklinge, Uppsala. Det var många köer genom Stockholm på grund av bilolyckor men till slut kom vi fram till Pia och Agnes. Håkan, Mozart och Figo var inte hemma utan det blev en tjejkväll med goda kräftor och, som alltid, supertrevligt sällskap.
Vi skulle nämligen sova över hos Pia och Agnes så att resvägen morgonen därpå inte skulle bli lika lång och att vi inte behövde gå upp lika tidigt.

Maya, Anges och Nemi!
Stort tack Pia för att vi fick husera hos er och tack för god mat och trevligt sällskap!!!
Strax efter 8.00 på lördagen packade vi in oss i bilen och lämnade Björklinge och styrde färden mot Högbo, Sandviken.
Det var 16 portisar anmälda, 10 hanar och 6 tikar. Domaren för dagen var Luis Pinto Texeira från Portugal!
Det var många kända ansikten runt ringen och vi fick sällskap av Johanna, Borka och Baron i vårat tält.
Baron var 5 dagar för ung för att få delta på utställningen så han fick agera hejarklack precis som Maya.
Först ut av oss var Borka:
Borka som numera är champion fick excellent och blev 4a i championklassen!
När hanarna var klara var det dags för flickan och mig (alltså jag och Nemismiley):
Flickan var så duktig men tyckte att det var lite märkligt att domaren ville känna på simhuden mellan tårna, det har ingen gjort tidigare sa honsmiley!
Domaren gav Nemi excellent, tjooohoo! smiley
Med kritiken: ”Normal proportions. Correct mouth. Good set of the ears. Prefer a little bit broader scull. Good front and topline. Prefer a little more angulations behind. Moves well with a good set of the tail”.
Tiken efter Nemi gav domaren good i omdöme på grund av att hon hade för mycket vita tecken och därför var det bara Nemi kvar i juniorklassen. Därför placerade hon sig som nr 1smiley!
Tyvärr fick vi inget CK, domaren höll inne på det och jag tror att det var för att han ville ha grövre huvud. Jag är i alla fall jäääättestolt och jäääättenöjd med dagen. Nu har Nemi fått excellent på båda sina 2 utställningar officiellt och för varje excellent vi får så närmar vi oss ju ett CK, eller hur!!?!!smiley

En annan rolig sak var att när championhanarna var klara sa domaren att han tyckte att det var kul att se vilken hög kvalitet portisarna i Sverige har. I Sverige har vi mycket bättre portisar än i Portugal och att han tyckte att det nog var på tiden att portugiserna börjar importera hundar från Sverige och Finland! smiley
När vi var klara tränade Johanna och Baron i en av de tomma ringarna på platsen:
Amazing Selma’s Forrest Gump ”Baron”, visst är han en stilig kille den lilla bruningen smiley!
Nästa helg är det dags för Barre att visa sig i Gimo för då har han åldern innesmiley.
Baron är helt otroligt lik sin mamma Bella, dom är så otroligt lika i sättet!
Det finns inget ont i Baron, han är bara så helt fantastiskt glad och härlig men ändå väldigt cool.
Dessutom har dom samma läten för sig och är lika goa, sociala och älskar när man klappar och gosar med dom!
Det är ju en annorlunda miljö att vara på utställning men lilla Baron finner sig väl tillrätta.

När klockan slagit 15.00 packade vi in oss i bilen och styrde färden hem. När vi kom hem kände jag att Maya har ju faktiskt inte fått göra något speciellt idag så jag frågade tjejerna om dom ville åka och träna lite agility på brukshundklubben.
Det tyckte tjejerna var en väldigt bra idé och blev så glada.
Maya var verkligen på hugget och visade sig från sin allra bästa sida!
Nemi som bara har testat agility lite grann älskar det redan. Hon är som en blixt och det allra bästa är tunnlarna. När man släpper henne lös så måååste hon bara springa några varv i alla tunnlar smiley.
Stoooort TACK till alla som gjorde den här helgen så fantastisk!
Tack Pia för att vi fick vara hos er och slapp gå upp i ottan på lördagen, tack Johanna för alla bilderna (eftersom vår kamera är med mamma och pappa) och trevligt sällskap, tack till alla fantastiska och trevliga människor runt ringen som gjorde dagen ännu trevligare och ett speciellt tack till mina fantastiska tjejer som finner sig i alla miljöer och situationer som dom får följa med på!

TACK !

//Sofia