…. från F-kullevalpen Fannys familj. Så här löd en del av mejlet:
”…..I helgen var vi på valpkurs två heldagar. Det var hos Eva Bodfäldt education och läraren hette Carina Persson. Hon var jättebra. Hon jobbade med problemhundar och tränade och tävlade mycket med sin bordercollie Pop.

Fanny skötte sig (som vanligt) utmärkt och Björn och jag är så stolta över henne! Det fanns en annan Portis med på kursen som också var fin och duktig. Men under en paus kom läraren fram till Björn och mig och frågade vilken kennel Fanny kom ifrån. Hon var så imponerad över Fannys fina sätt och att hon var så social och glad. Ovanligt fin portis, tyckte läraren…..”

Mor och dotter i juni -13 (Bella 4 år, Fanny 3 månader). Det var inte så konstigt att vi kallade Fanny för Lill-Bella till att börja med. Se så lika de är:
Fanny 3 månader gammal på bilden
Mamma Bella, december -09, ca 4 månader på denna bild
Mitt uppfödarhjärta svämmar över av lycka och stolthet över alla våra underbara och fina avkommor som är så goda representanter för rasen smiley. Jag vill ge alla våra valpköpare en klapp på axeln för att ni gör ett så bra jobb med våra Amazing Selma’s-avkommor smiley!!!!!
Dessutom har vi våra underbara tikar att tacka för att avkommorna är så duktiga på hundspråk när dom flyttar från oss. En del tycker inte att andra tikar än mamman ska få vara nära valparna men för oss är det en självklarhet att alla som vill ska vara med. Det är ju så vi lever i vanliga fall, när vi inte har valpar, så det skulle bli jättekonstigt om vi skulle separera våra familjemedlemmar. Givetvis läser vi av ”mamman”, det är hon som bestämmer hur nära och hur tidigt de andra får närma sig valplådan men när valparna är så stora att de rör sig i större delen av huset är det bara nyttigt för dom att vara tillsammans med våra tjejer.

// Kennelmamman Helena