Idag kom Nemis syster Tjoffsen på besök. Hon hade förstås med sig husse Janne och matte Camilla.
När man, som hund, kommer till det Ekströmska huset blir man rejält utskälld….. ja, även 2-bentingar blir utskällda men inte på samma vis som när man går på 4 ben.
Tjoffsen höll låg profil länge och efter att först ha fått träffa syster Nemi och ”gammelmoster” Selma var det dags för mamma Maya att komma ut och hälsa. Nå, vem var det som hade kommit på besök? undrade Maya. ”Jaha, det var en Tjoffsen” sa hon och nöjde sig med att spänna svansen i en båge.
Näst på tur att komma ut och hälsa var ”moster” Bella. Ju fler hundar som är ute desto mer skällande. Bella bryr sig egentligen inte om att det kommit in en ny hund på tomten men det tar en liten stund innan hon ”greppat läget”.
Så var det då dags för ”matronan/familjens beskyddare/amma till E-kullen” Alice att komma ut. Alice tycker inte om när det blir stökigt och rörigt, det ska vara lugn och ro. Dessutom är det hon som ser till att tikar i könsmogen ålder förstår att det är de Ekströmska reglerna som gäller. Alla hundar, oavsett om de är tikar eller hanar, släpps in i flocken men det är en liten procedur innan lugnet lägrar sig.
Tjoffsen läser av andra hundar på ett utomordentligt bra sätt och hon visste precis hur hon skulle göra för att passa in i flocken.
Lugnet har lägrat sig, hundarna har intagit ”magläge” smiley
Camilla tllsammans med Nemi och Tjoffsen!
När det var dags för gruppfoto kände sig Tjoffsen tveksam till att sitta bredvid ”moster” Bella…
… men när hon fick sitta bredvid syster Nemi gick det bra smiley!

Tack Janne, Camilla och Tjoffsen för jättetrevligt sällskap, för den fina blomman och leksaken (som Selma la beslag på smiley)!

// Helena och flocken

P.S. För er som har missat det har Tjoffsen en egen hemsida med (h)underbar läsning smiley
http://tjoffsen.se/ D.S.