Jag funderar verkligen över hur vädergudarna tänkte när de gav oss ösregn igår på valpträffen och idag när vi hade spårdag sken solen från klarblå himmel och det var så varmt att vi nästan smälte bort.

Hur som helst hade vi (Sofia, jag, Selma, Maya, Bella och Nemi) en härlig och givande spår- och uppletandedag tillsammans med Johanna (”farmor” till vår D- och F-kull), Jensa, Borka (pappa till vår D-och F-kull), Bosse schäfer samt unge Herr Baron (ur vår F-kull).

Vi la våra spår och medan de ”låg till sig” gjorde vi sökruta åt hundarna. Idag var det inte ”super-spår-hundarnas-dag”. Förmodligen var alla påverkade av värmen för det blev lite ”si och så” med spårandet. Däremot var de alla jätteduktiga på att hitta sakerna som var gömda i sökrutan.

Den som glänste med sitt nosarbete var lille herr Baron, knappt 12 veckor gammal. Han var sååååå himla duktig på att hitta och hämta leksaken som låg gömd i sökrutan och vid spåret tryckte han ner nosen och spårade som om han inte gjort något annat i sitt liv smiley! Det ska bli oootroligt spännande att få följa hans utveckling.

”Titta Baron, vad jag har!” säger Jensa

”Hm, vart tog leksaken vägen?” funderar Baron och drar iväg

”Tjohooo, jag hittade den!”

”Titta matte, vad jag har hämtat åt dig!!! smiley

Schäfern Bosse redo att ge sig iväg ut i sökrutan!

I väääääääg!!!!!!

Det var inga problem för Bosse att hitta dom gömda leksakerna!

Borkas tur att hitta gömda saker i rutan!

Borka i full fart tillbaka till Johanna för att leverera upphittat sak!

Selma på språng!

Så häääär glad blir Selma när hon kommer tillbaka med saken som hon hittat i rutan smiley!

Maya har hittat en ”rävsvans”

Bella i full fart tillbaka med upphittad sak!

”Var det den här du letade efter, matte?” undrar Bella smiley

Spårandet fångade vi inte på bild eftersom vi var ute samtidigt med vovvarna. Däremot fotade vi Baron och hans spårande!

Nosen i backen!

Det verkar som lille Baron har hittat nosat sig fram till något spännande… Japp, där var skatten smiley!

Söte Baron, en riktig liten spårhund smiley!

Nemi var också med men hennes uppletande kom inte med på bild för det blev filmat. Förhoppningsvis kommer filmen ut i bloggen inom kort!!!

************************************************************************

Eftersom Alice är dräktig och det inte är många dagar kvar tills hon ska valpa fick hon inte vara med och spåra. Däremot fick hon, Selma, Maya och Bella leta efter köttbullebitar i plaskdammen när vi kom hem. Alice var den snabbaste av dom alla. Hon stoppade ner nosen i vattnet och plockade upp så många bitar hon bara kunde smiley

Det blev en varm och härlig avslutning på den här helgen!

// Helena och flocken