Nu är det inte långt kvar tills det är dags för Alice att valpa. Idag har valparna legat i hennes mage i 7 veckor, dvs 49 dagar.
Nu är fostren 10 cm långa och livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka så att man kan känna och även senare se fosterrörelserna genom bukväggen (det är så här det står i boken men som ni redan vet så såg och kände jag och mamma valparna för flera dagar sedan!).smiley

Nu börjar det bli riktigt spännande. Hur många är det där inne, vad är det för färg, kön och vad är det för personligheter?! Lika spännande är det varje gång och man vänjer sig aldrig.

Alice mår bara bra. Hon har mått lite illa till och från. Precis som gravida kvinnor kan även tikar bli illamående och kräkas under dräktigheterna.

Brösten börjar göra sig redo för valpar och eftersom Alice har haft valpar 3 gånger förut (samt gått in och varit amma) så hänger brösten en hel del. Det är helt otroligt att dom kan gå tillbaka upp till magen igen sen när valparna har flyttat.

Alice ligger och njuter ute i soffan. Nu är det dags att börja förbereda inför valpning. Nu ska valplådan upp och alla saker inför valpningen ska plockas fram. Spännande!!!

//Sofia