Tidigt imorse packade jag, Helena, Nemi och Maya in oss i bilen för att åka till utställningen i Österbybruk. Vi tackar vädergudarna som ändrade vädret från regn som det sas i början av veckan till sol och uppehåll! Väl på plats träffade vi Johanna, Jensa, Borka, Pia, Håkan och Agnes.
Det var en hel del hundar innan oss men efter ett tag var det dags för portisarna att äntra ringen. Domaren för dagen var Pehar Tino och först ut var lilla Nemi som var ensam i valpklassen.

Nemi skötte sig utmärkt och blev BIR-valp med HP, kritiken löd: ”7 month old, good size. Slightly long in line. Beautiful head with strong and deep muzzle. Beautiful eyeshape. Slightly steep shoulders. Excellent bodysize for her age. Good rear angulation. Moves like a puppy should do!”

Efter Nemi var det Borka (pappa till vår D-kull och F-kull) som skulle in i ringen:

Det var flera öppenklasshanar. Borka fick Excellent, blev placerad som nr 3 i klassen samt att han fick CK. Tyvärr blev han inte placerad i bästa hane, men Johanna och Borka var sååå duktiga!

Sedan var det Agnes tur att bege sig in i ringen i öppen klass:

Senast Agnes ställdes var i september och då gick hon i valpklass. Hon har utvecklats enormt. Från att ha hoppat och studdsat hela tiden så har hon mognat. Dock var det något väldigt intressant på marken som hon tyckte luktade gott! smiley

Agnes skötte sig utmärkt vid hanteringen!

Agnes fick Very Good, blev placerad som nr 3 i öppenklass och fick kritiken: ”1,5 year old. Medium Strong. Could have more substans in body. Feminin head. Dark eye with excellent shape. Good topline. Slightly steep shoulder. In movement she should be better in front and slightly narrow behind”

Vi är såååå stolta över Nemi och Agnes som skötte sig så bra och som var sååå duktiga.
Eftersom Nemi blev BIR-valp så skulle hon in och tävla mot alla andra som också blivit BIR-valpar.

Det var jättemånga valpar och tyvärr vart inte Nemi bland dom 4 bästa som blir placerade, men väldigt bra träning och kul att visa upp portisen i stora ringen.

En annan kul sak är att den portis som blev BIR bland de vuxna portisarna även blev BIG-3! Kul när portisarna visar framfötterna i det stora ringarna!

Vi hade en trevlig dag i goda vänners sällskap!

Maya som var med som socialstöd till Maya hittade en ny familj…..smiley Pia och Håkans vänner Malin och Niklas med barn kom och hejade på Agnes. Maya fann sig väl tillrätta i Niklas knä!

Visst är det en fin plats som utställningen är på!!?!!

Vi var såklart tvungna att ta en far och dotter bild! Borka med sin dotter Agnes!

Tack för en trevlig dag, vi är sååå stolta och glada att vi har så fina och trevliga hundar!!!! Här hemma har vi en väldigt trött Nemi!smiley

//Sofia