Nu är det konstaterat att Alice är dräktig! Nog för att vi redan innan förstod att hon har valpar i magen eftersom hon har ändrat beteende…… Det har kommit slempropp och hon är hungrig som en varg men säker kan man ju aldrig vara. Dock förstod vi att det inte skulle finnas 9 foster där inne. Alice är ju ändå 7,5 år och inte längre någon ungdom. Inne på ultraljudet kunde vi räkna till 2-3 aktiva foster! Det betyder att det inte kommer att bli någon stor kull men vi tycker att det ska bli otroligt spännande att få se vad det är för små liv där inne!!!
Vanligtvis gör man ultraljudet runt dygn 28, idag är Alice på dygn 35. Det var faktiskt jättekul att få se lite större foster än vad vi är vana vid. Vi kunde tydligt se huvud, tassar och navelsträngar.

2 av valparna i Alices mage

Alice, den blivande mamman!

Den traditionella ”yes-hon-är-dräktig-bilden”!smiley

Idag har Alice, som sagt, gått 35 dagar. I boken står det så här:
”Embryot liknar nu en hund och kallas foster. Ett beagelfoster är ca 35 mm långt. Fostren har utvecklat ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att den får ett mer jämnt utseende”


Spännande saker har vi att vänta i juni!!!smiley

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

På bagarmossens djusjukhus jobbar D-och F-kullens farmor Johanna. Eftersom Baron har flyttat till henne fick vi chansen att träffa pojken efter ultraljudet!
Baron blev glad över att se oss och Alice!smiley

//Sofia