Va? Tänker ni säker nu? Nu måste det vara lite fel?! Var dom inte på utställning igår?!
Jo det stämmer bra det, men idag packade vi in oss i bilen (Jag, mamma, Nemi, Selma och Maya) för att åka på den inofficiella utställningen på Haninge Brukshundklubb.
Vi hade med våra supportrar:

Idag hade vi lite mer konkurrens. Det var 5 portisar, 3 hanar och 2 tikar.
Domaren för dagen var Tina Cederstrand.
Det tog inte lång tid så var det dags för grabbarna att gå in i ringen: Chaplin (Amazing Selma’s Exhausted Rocky), Eskil (Amazing Selma’s Extreme Superman) samt Aslan (Aplicado Meu Pena Branco).

Chaplin och Eskil!
Alla grabbarna skötte sig riktigt bra och alla fick HP (Hederspris)

Chaplin

Chaplin fick kritiken: ”En maskulin hane av utmärkt typ och storlek. Uttrycksfullt huvud med bra längd i huvud och nos. Bra underkäke, något rak skuldra. Välformad bröstkorg. stark kort rygg. Utmärkt kors. Strama ben och små fina tassar. Vägvinnande valpiga rörelser. Utmärkt päls och temperament”

Eskil

Eskil fick kritiken: ”Maskulin hane på den högre sidan. Uttrycksfullt huvud med bra detaljer. Utmärkt bett och underkäke. Något rak skuldra, ok förbröst. Utmärkt bröstkorg. Stark rygg. Bra kors, ok vinklat bakställ. Vägvinnande starka rörelser. Utmärkt päls och temperament. Välvisad!”

Aslan
Domaren placerad grabbarna i ordningen 1: Chaplin 2: Aslan och 3: Eskil!
Sedan var det dags för tjejerna: Nemi (Amazing Selma’s Eccentric Nemi) och Tilly (Amazing Selma’s Excited Tinkerbell).

När vi kliver in i ringen säger domaren:
-Jag antar att det här är kullsyskonen till grabbarna innan!?
-Ja det stämmer bra ,säger jag
-Vad kul det är att se en sån jämn och fin kull. Jag gillar verkligen det jag ser! Jag har följt rasen i 30 års tid och det jag såg i ringarna för några år sedan gillade jag inte. Jag blir så glad att se de här individerna!
-Ja det är ju verkligen kul och speciellt eftersom att det är jag som har fött upp dom, svarar jag.

Kan man bli annat än stolt som uppfödare?!?!??!?!?!??!smileysmileysmiley
Både Nemi och Tilly fick även dom HP och fick tävla mot varandra:

Nemi

Nemi fick kritiken: ”Elegant av utmärkt typ och storlek. Uttrycksfullt huvud med bra detaljer. Utmärkt skuldra och förbröst. Välformad bröstkorg. Utmärkt svansansättning. Kraftfulla lår. Kort knävinkel. Vägvinnande starka rörelser. Bra temperament och päls”

Tilly

Tilly fick kritiken: ”Feminin av utmärkt typ och storlek. Utmärkt huvud och noslängd. Bra bett och underkäke. Kort hals. Bra skuldra och förbröst. Stark kort rygg. Bra kors. Utmärkta lår. Ok vinklat bakställ. Små fina tassar. Utmärkta rörelser. Valppäls. Bra temperament. Välvisad!”

Domaren placerade Nemi som nummer 1 och Tilly som nummer 2:

Det betydde ju att Nemi skulle tävla mot Chaplin om vem som skulle vinna BIR (Bäst i rasen):
Vi springer ett varv och sedan ställer vi upp igen. Då säger domaren något först till Madeleine och Chaplin (något jag inte kommer ihåg), sedan vänder hon sig till mig och Nemi och säger ”Men jag bara äääälskar tiken så hon blir BIR idag”!!!!!!

Tjoohooo! Nemi blev Bäst-i-rasen även idag!!!!smiley

smileysmileysmiley
Vi tog en gruppbild på hela gänget:

Chaplin, Eskil, Nemi, mamma Maya och Tilly!
Stort tack till våra underbara valpköpare (Hillevi, Bibi och Madeleine) för att ni gör det här möjligt för oss och för att ni visar upp våra avkommor. Vi är så stolta över er och era hundar var sååå duktiga!!!!

Det var ingen gruppfinal så det betydde att Nemi skulle in direkt och tävla om ”Best-in-show”. Valparna var indelade i 3 åldersgrupper: 4-6 månader, 6-9 månader och 9-12 månader. Alla BIR-valpar fick gå in och tävla i sin åldersgrupp. Nemi tillhör ju 6-9 och när vi ställer oss utanför ringen för att göra oss redo för att visa upp oss igen så ser jag mig omkring på alla andra hundar. Jag tänker då ”hur ska vi ha någon chans mot alla dessa hundar?!” Vi var drygt 20 hundar som skulle tävla.
Aja, tänker jag, vi gör vårt bästa och så springer vi in i ringen:
Av 20 hundar var det 4 stycken som skulle plockas ut för att bli placerade!
Nu har dom två domarna för dagen (Tina Cederstrand och Rose-Marie Emery) gått ihop och tillsammans väljer dom vilka som ska stanna. Jag och Nemi står som nummer två och domaren Tina går fram till den framför och tackar henne för dagen, sedan går hon förbi mig och Nemi och då tänker jag ”det är inte sant, vi är kvar, vi är en av de 4a bästa”!!!!
Vi springer ett varv till och ställer sedan upp igen.
Tina ger BIS-4 och BIS-3 rosetterna till två andra och kvar är jag och Nemi samt en Amerikansk Cockerspaniel.
Vi får springa ett varv till, vi kan som sämst alltså bli 2a!
Rose-Marie ropar till oss, ”spring hela vägen fram, hela vägen fram………
….Och med vägvinnande steg vinner Portugisen”:

Tjoooohooooo! Nemi blir BEST-IN-SHOW!!!!!!!!
Det kan nog vara svårt att förstå om man aldrig har varit på en utställning, men känslorna svämmade verkligen över och tårarna började att rinna:

smileysmileysmiley
Nu kanske ni tror att vi var klara, men inte då! Nu skulle vi in och tävla mot dom som blivit BEST-IN-SHOW i åldrarna 4-6 månader samt 9-12 månader. Det var en Bedlington terrier samt en Eurasier.
Så vi fick springa in i ringen igen:

Sedan ställer vi upp och domarna säger: ”Det här är 3 otroligt fina hundar som är otroligt bra representanter för sina raser”. På tredjeplats kommer Bedlington terriern….
Kvar står jag och Nemi! ”De här hundarna har något extra… Ja vad ska man säga… Dom bara är”, säger domaren och slår ut armarna. ”Men på första plats hamnar Eurasiern och på en hedrande 2a plats hamnar portugisen”!!!!!
Kan ni tänka er av totalt 72 hundar, blev Nemi BIS-BIS-2!!! Hon slog 70 hundar!!!!!

Jag sa till mamma imorse att det spelar ingen roll hur det går idag på utställningen för jag lever fortfarande på gårdagens resultat och så går det ÄNNU BÄTTRE!!!!
Just nu snurrar det bara i huvudet och jag kan knappt förstå att det verkligen har hänt. När utställningen var klar gick jag fram igen till domaren för att tacka. Då säger hon till mig att ”jag hoppas att det här inte är sista gången jag ser er, det ska bli kul att få följa er”!!!
Kan man bli annat än stolt!?!?! Underbara, härliga och goa Nemi!!!

Det här är vad Nemi har vunnit på 2 dagar, inte så tokigt va?!?!

Jag hoppas att ni har orkat läsa texten för jag är så otroligt stolt och glad.
Vi har haft 2 underbara dagar tillsammans med underbara valpköpare och där domarna dessutom har gillar våra valpar. smileysmiley
TACK!!!!

//Sofia