Idag packade jag och Nemi ihop våra saker och begav oss till Gubbängsfältet i Stockholm där Pudelklubben hade en inofficiell utställning.
Jag hade packat ner regnkläder till Nemi (eftersom alla säger olika om vädret och det är ju inte kul med regn). På plats var det sol och vaaaaarmt (nej jag klagar inte, men det var varmt!). Som tur var hade jag med mig vårat tält så där under fick vi skugga.
Efter ett tag kom Chaplin ”Amazing Selma’s Exhausted Rocky” som också skulle ställas ut med matte Madeleine samt hennes syster Carina.

Domare för dagen var Åke Cronander och han har dömt portisar officellt förut vilket känns extra kul då han borde vara lite insatt i rasen. Han var snabb och det tog inte lång tid innan det var vår tur.
Madeleine skulle debutera i ringen med Chaplin och var otroligt nervös. Eftersom jag själv skulle in senare i ringen så var Madeleines syster Carina så snäll så hon hjälpte till att fotografera, återigen STORT TACK, utan dig = inga bilder! smiley

Domaren hade ett minst sagt lite konstigt sätt att känna på portisarna, men dom skötte sig exemplariskt och lät sig såklart hanteras!
Madeleine och Chaplin var såå duktiga och fick ett HP (Hederspris) och skulle därför få fortsätta och tävla om vem som skulle bli bäst i rasen.
Kritiken löd: ”Tilltalande helhet. Välformat huvud, bra hals. Mycket bra kropp för åldern, bra överlinje och vinklar, bra päls. Rör sig med bra steg runt om”.
Sedan var det dags för mig och Nemi att gå in i ringen:

Även Nemi fick HP och skulle därför in och tävla mot Chaplin!
Nemis kritik löd: ”Tilltalande helhet, välformat huvud. Fin helhet. Bra hals och förbröst. Mycket välkroppad för åldern, bra överlinje, goda vinklar. Bra päls. utmärkta rörelser”!
Båda var otroligt duktiga och domare dömde Nemi till BIR-valp (bäst i rasen) och Chaplin till BIM-valp (bäst i motsatt kön).
Domaren var snäll och ställde upp på ett foto med oss!
Därefter skulle Nemi in och tävla i gruppen (portisarna tillhör grupp 8 och då tävlar man mot alla som har blivit Bir i grupp 8).
Det var 2 andra hundar en liten cockerspaniel och en golden retriever:
Domaren placerade cockern som 3:a och därefter säger han till mig och Nemi att vi ska komma och ställa oss på förstaplatsen, det betyder ju att vi har vunnit!!!!! smiley
Det här betydde ju att vi skulle fortsätta och in för att tävla om BIS (Best-in-show)!!!!
Sen blev det en liten väntan….
I BISen var det (jag tror om jag kommer ihåg rätt) 5 (det kan ha varit 6) hundar totalt.
Det var samma domare som dömde BIS-finalen som hade dömt Nemi innan.
Sen fick vi springa tillsammans och därefter var och en för sig
Domaren flyttade bak en hund och plockade fram mig och Nemi så nu stod vi på tredjeplats. Sen fick vi springa igen och TJOOHOO vi blev palcerade som BIS-3(Best-in-show-3)!!!!smiley

Tjoohoo, tjohooo, tjoohoo!!!! Det känns verkligen kul när portisarna visar framfötterna i ringarna och när dom blir palcerade i BIS-en!
Älskade och fina Nemi, jag är otroligt stolt över att hon skötte sig så fint och jag är otroligt stolt över vår fina och duktiga valpköpare Madeleine som var så duktig med Chaplin!!!

// En mycket glad och stolt Sofia