Idag har jag börjat i skolan! Ja alltså inte vanliga skolan, utan i hundskolan på Nynäshamns Brukshundklubb.

Jag tyckte att jag kunde köra dit själv, men det fick jag inte för matte och husse… smiley

I skolan var det jag och 3 andra hundar som var på plats (3 hundar till skulle ha varit där men av olika anledningar så var dom inte det).

Kursen började med att kursledarna Pia och Catharina gick runt och hälsade på alla valparna och gjorde som en liten bedömning om hur mycket kontakt vi tog med dom. Om vi var glada och framåt eller lite mer försiktiga.
Jag hälsade självklart superglatt på båda och självklart fick dom en massa pussar. Jag älskar människor ju! smiley
Dom tyckte att jag var en väldigt glad och tillgiven valp men som inte blir för mycket utan är ändå lugn och sansad! Vilka toppen betyg va?!?! smiley

Sen skulle vi öva följsamhet och det var ju inte heller några problem. Matte gick runt och var glad och positiv, vem vill inte följa med henne då?!

Sen ville Pia och Catharina se hur mycket kamp vi valpar har i oss. Matte fick välja mellan en leksak, en handske, en knutte eller en strumpa. Jag älskar strumpor så det fick bli en sån.
Vi busade och hade roligt med strumpan och när matte släppte taget om den så sprang jag efter henne (vissa av dom andra sprang iväg och ville inte komma tillbaka till sina 2-bentingar). En gång när hon släppte så började jag busa med den genom att slänga upp den i luften, då skrattade alla andra. Vi kallas ju inte för hundvärldens clowner för inget lixom smiley!

Mina kursledare sa att matte kan använda kamp som belöning till mig för jag har idag inget ägande begär. Jag vill gärna leka med saken men släpper matte så är det inte så kul längre.

Det var roligt att gå i skolan, det som var lite tråkigt var att stå och vänta på dom andra… Men då la jag mig bara ner smiley

På tisdag är det dags igen. Vi har fått en läxa och det är att ta reda på vad för något jag gör vad som helst för att få t ex: godis (och om det är godis, vilken storts godis), leksak mm mm. Matte får klura lite på det där!smiley

//Nemi