Idag är det 1 vecka sen valparna föddes. Vi trodde att i och med att det inte blev så många valpar att det skulle bli en dans på rosor. Det hade det blivit om inte Bella hade fått mjölkstocking i alla brösten förutom 1. Det gjorde att valparna gick ner rejält i vikt.
Idag har vi vägt valparna och tagit veckokort. Om man jämför födelsevikten med dagens vikt har en del inte kommit upp i sin födelsevikt än.

Det är normalt att valpar går ner lite i vikt under de första dygnen då det kan ta lite tid för tiken att få igång sin mjölk. När valparna var 2 dagar upptäckte vi att Bella fått mjölkstockning och i och med det fick inte valparna i sig den maten de skulle. Det är till att börja med ganska svårt att övertyga valparna om att mjölkersättning är okej att äta och veckan har bestått i jobb i princip 24 timmar om dygnet för mig och mamma. Dels i att ge valparna mat, men även för att få bort mjölkstockningen.

Mjölkstockningen är borta sedan någon dag. Bella har börjat få mjölk i brösten igen och vi hoppas såklart på att hon får igång den till 100%, men vi är införstådda med att det säkerligen kommer att ta några dagar till. Tills dess stödmatar vi valparna flera gånger per dag och dom börjar inse att ersättningen inte är så tokig trots allt.

”Lillen” 1 vecka

”Herr Blå” 1 vecka

”Fröken Rosa” 1 vecka

”Fröken Lila” 1 vecka
”Herr Grön” 1 vecka
”Fröken Röd” 1 vecka

”Lill-Bella” 1 vecka

”Fröken Aprikos” 1 vecka

”Brunis” 1 vecka

//Sofia och flocken