Nu är vi nyligen hemkomna från inofficiella utställningen i Sollentuna rackethall. Domaren för dagen var Anna Geschwindt Hartwig (uppfödare av Labradorer och Amerikans Cockerspaniel).
Vi hade med 3 debutanter som skulle ställas ut: Nemi 4 månader (E-kullen), Chaplin 4 månader (E-kullen) och Lovis 1 år (D-kullen).

Tanken var att mamma inte skulle ställa någon hund idag men när Chaplins matte frågade om inte Helena kunde ställa honom så vart hon Chaplins handler för dagen.

Vanligtvis dömer domaren ca 20-25 hundar i timmen, men denna kvinna var inte snabb. Max 10 hundar i timmen hann hon med så det vart en låååååååång väntan.

Äntligen var det dags för minstingarna. Trots en otränad Chaplin lyckades mamma ställa honom helt okej vilket resulterade i ett hederspris:

Nej, han biter inte domaren i näsan utan gav henne massor med pussar smiley

Tandvisningen var inga problem!

Tyvärr, som ni vet, är ljuset inte det bästa inomhus därav lite dålig kvalitet på bilderna!

Kritiken löd: ”Maskulin 4 månaders hanvalp. Utmärkta proportioner, välskuret huvud, härligt uttryck. Utmärkta vinklar fram och bak. Kraftfull benstomme, välkroppad för åldern. Utmärkt svansansättning, låga hasor, rör sig utmärkt. Bra pälskvalitet, härligt temperament”.

Näst på tur var det Nemi att komma in i ringen. Jag är så himla stolt över denna lilla tjej som enbart 4 månader gammal stod stilla jättelänge för bedömningen och sedan sprang jättefint!
Även hon fick ett hederspris vilket betydde att hon skulle möta Chaplin om vem som skulle bli BIR (bäst i rasen) och BIM (bäst i motsatt kön):

Inga problem med att visa tänderna för Nemi heller smiley

Domaren känner på Nemi!

Nemis kritik löd:
”Feminin tik, långsträckta proportioner. Välskuret huvud, härligt uttryck. Bra hals, goda vinklar fram och bak. Bra benstomme, välkroppad, bra svansansättning. Rör sig bra från sidan, något hastrång bak. Utmärkt pälskvalitet. Välvisad, bra temperament”.

Sedan fick Chaplin och Nemi möta varandra. Till allas (utanför ringen) stora förvåning hade Chaplin gjort ett väldigt stort intryck på domaren så hon hade överseende med hans ovana vid att visa sig i ringen. Därför blev BIR-valp för dagen blev Amazing Selma’s Exhausted Rocky ”Chaplin” och BIM-valp blev Amazing Selma’s Eccentric Nemi ”Nemi”!!
Vi vart såklart superglada för båda två är ju från oss. Tyvärr har vi inga bilder från BIR och BIM eftersom både jag och mamma var inne i ringen då!
Eftersom Chaplin blev BIR-valp fick han senare tävla mot de andra valparna i grupp 8 som också hade blivit det. Chaplin var den enda valpen som var precis 4 månader (de andra var närmare 9 månader).
Lillkillen visade sig ha gjort så stort intryck på domaren att hon placerade honom som BIG-2 (bäst-i-gruppen-2) och vann över 2 andra hundar som var betydligt äldre , TJOOHOOO!! smileysmileysmiley

Matte Madeleine verkade få lite blodadtand (trots att hon inte själv ställde) så nu är det bara hem och träna inför framtiden!!!

Nästa tjej in i ringen var Lovis med sin lillmatte Linn. Ingen av dom har någonsin varit i en utställningsring, men här är ett bevis på att övning ger färdighet. Jag låter bilderna tala för sig själv:

Kolla ögonen, inga problem!

Domaren känner på Lovis!

Kritiken löd:

”Feminin tik, utmärkta proportioner, feminint huvud som kunde ha mer utfyllt nosparti. Bra uttryck, bra hals och resning. Tillräcklig benstomme, tillräcklig bröstkorg för åldern. Bär sin svans väl, rör sig bra, aningen mjuk päls. Trevligt temperament, välvisad”.

Jag måste erkänna att jag tycker att domaren var väldigt snål!!! Jag vet inte om det var för att hon tyckte att nosen skulle vara grövre (så tunn nos har hon inte) eller om pälsen var för mjuk (eehh.. Den här kullen har inte tappat all valppäls än….) men av någon anledning gav hon Lovis inget Hp och därmed fick dom inget BIR…… Jag tycker personligen att det var väl hårt med tanke på att det var en inoffare…… Det verkar även som att inroparen tyckte det också var fel för hon kom fram till Linn och sa att hon tyckte att dom var jätteduktiga.
Ja ja, domaren dömer och det är inte sista gången ni ser Linn och Lovis i ringen. Tänk att få välvisad på sin kritiklapp första gången både du och hunden någonsin visar sig i ringen!!!!!!!!!
Vi är så stolta över dessa tjejer, vilket jobb du har lagt ner Linn!

Vi hade i alla fall en trevlig dag med våra valpköpare och det är ju det viktigaste.

Avslutar inlägget med en bild på Nemi och hennes första rosetter:

Vi ser med spänning fram emot hur framtiden ser ut för dessa härliga, busiga och vackra hundar !

//Sofia