Som ni vet har Maya, sedan valpningen, bott i valprummet tillsammans med sitt gäng valpar medan vi fick installera Alice i Sofias rum när hon fick rycka in som amma. Sofia har sovit hos Maya och jag har sovit hos Alice. Tanken har ju hela tiden varit att valparna ska bo tillsammans i valprummet, som vi utrustar med en hockeysarg för att valparna ska vara i säkert förvar när de är själva hemma.

Igår bestämde vi att flytta in Alice och hennes gäng i valprummet. Till att börja med funderade både Maya och Alice på vad vi höll på med men efter en kort stund la sig båda till rätta och gav sina ungar di.

Nu blir vårt arbete helt plötsligt mycket lättare. Vi har alla valpar samlade på en och samma plats, vi hinner gulla och prata med alla valparna och därmed lära känna var och en på ett helt annat sätt. Jag har ju ägnat mest tid åt Alices ”barn” och därmed känner jag att jag måste lära känna Mayas gäng lite bättre. Dessutom räcker det nu med att en av oss sover i närheten av valparna och hjälper mammorna på nätterna, dvs den som inte har ”vakten” kan sova i lugn och ro utan att behöva lyssna efter ljud från valparna.

Valparna blir mer och mer rörliga för varje dag och därför känner vi också att de behöver vidga sina vyer. Valplådorna är konstruerade med en sida som är öppningsbar. När de vill ut och ”springa” öppnar vi helt enkelt lådsidorna. På det sätter kommer valparna att kunna ha kontakt med syskonen i lådan bredvid och samtidigt kan vi begränsa ytan för dom när vi inte är där….. mycket praktiskt smiley!

Här kommer lite bilder:

Efter en regnig promenad blir t om valparna blöta av mammas våta päls (och dessutom måste ju valparna tvättas rena före maten smiley).

Alice tyckte det var skönt att somna hos valparna efter promenaden.

Alla sätt är bra utom dom dåliga! Man kan ju använda matskålen även som sittplats smiley!

Imorgon är det måndag igen och det innebär att valparna fyller 3 veckor. Åter dags att fota och väga varje valp (så har ni något att se fram emot smiley).

// Helena