”Hm, det har hänt nåt på sista tiden. För några dagar sen åkte jag och mina kompisar berg- och dalbana om dagarna. Ibland var det även ”Fritt fall” och ”Uppskjutet”. Vi behövde förstås inte köpa biljetter till attraktionerna, det var bara att hänga med liksom smiley!

Nu liknar det mer ”Pariserhjulet”, det snurrar på sakta sakta och emellanåt sitter vi som packade sillar tätt intill varandra. Vi älskar att åka fort, snurra runt och guppa fram och tillbaka så det börjar bli lite långtråkigt nu. Det känns som om det är dags att byta tivoli, kanske det är mer fart och fläkt utanför den där låsta dörren? Undrar om det går att öppna den genom att vi gemensamt (jag och kompisarna) säger: Sesam, öppna dig!”

// Lilla Lakritstrollet

***************************************************************************

Inte är det lätt för Lilla Lakritstrollet och syskonen i Mayas mage att förstå varför deras Tivoli har saktat ner på farten och varför det blir så trångt ibland. Maya orkar ju helt enkelt inte springa och hoppa längre, hon går korta promenader och ligger däremellan och tar det lugnt. Magen blir större och större för varje dag och dessutom förbereder sig livmodern genom att dra ihop sig med tätare mellanrum. Snart är dagen D här och då öppnas ”dörren” till en helt ny värld smiley!

Älskade Maya, dygn 55

Maya med sin stora mage!

// Helena