Som svensk är det väldigt ofint att skryta om saker. Men idag vill jag faktiskt göra det!
Vår underbara tjej Alice är en helt fantastisk tik! Hon har lämnat efter sig 17 avkommor med 3 olika hanar. 16 av hennes valpar har blivit höftledsröntgade och alla har fria höfter! Resultatet är 13 A och 3 B, (igår kom hd-resultatet på ”Cookie”, Amazing Selma’s Princess Cookie, och även hon har superfina A-höfter!)!
Vi känner oss oerhört glada och tacksamma över att Alice bor i just vår familj och att hon har kunnat lämna efter sig så fina, friska, glada och trevliga avkommor. Alice har själv aldrig varit sjuk, är en underbar tjej och mamma. Det finns inget ont i henne och hon värnar oerhört mycket om sin familj och flock.
I förra veckan fyllde Alice 7 år. Vi har därför bestämt att hon får avsluta med flaggan i topp och gå i pension från aveln. Hon får i fortsättningen nöja sig med att se sina barn och barnbarn bli föräldrar och supporta dom istället.

Alice är en guldtjej! Tackvare henne fick Maya avlastning förra året då hon tog på sig rollen som amma åt 6 av Mayas barn. Hon är den snällaste mamma man kan tänka sig och står ut med hur mycket som helst!

Tack Alice för allt du givit oss och vår uppfödning!

En ung Alice! Hösten 2007, innan hon vart mamma!

//Sofia