Nellie (Amazing Selma’s Cherry Pie) är en fantastisk och helt underbar tjej, hon är så lätt att ha att göra med, hon smälter in i vår flock på en gång, hon fungerar utmärkt i alla miljöer och hon är enormt vacker men hon känner sig inte bekväm när fokus landar på henne. Hon har med andra ord ingen önskan om att bli megastjärna med strålkastarljuset riktat mot sig.

Det visade hon igår, när vi tog med henne till en inofficiell utställning på Nynäshamns Brukshundklubb, genom att hon blev blyg som en viol när domaren ville klämma och känna på henne.

Domaren för dagen var Christine Chiacchiaretta. Hon gav Nellie jättefin kritik men eftersom hon inte kände sig bekväm med att bli hanterad delade domaren inte ut något Hp. Kritiken löd:

”Vackert välskuret feminint huvud. Korrekt bett. Vackra ögon. Korrekt skalle, nacke och hals. Korrekt svans. Gott bröstdjup. Tillräckliga vinklar fram och bak. Utmärkta tassar. Bra pälskvalité. Ok rörelser. Kunde önskas något frimodigare”

Nu låter vi Nellie mogna mentalt och när vi känner att hon är redo kommer hon att ställas igen.

Tack snälla Björn och Annika för att vi fick låna Nellie några dagar och stort tack till ”storebror/morbror” Figo för att du är ett sånt fantastiskt stöd för Nellie!!!

Vackra Nellie!

I Sofias famn kan man känna sig trygg!

Jodå, domaren kunde konstatera att Nellie hade simhud mellan tårna smiley!

Ett gruppfoto: Bella, Nellie, Maya, Alice och Selma

Mor och dotter, lika som bär smiley!

Vackra, vackra Nellie!!!