Idag var det dags att packa bilen med saker och en Agnes för att åka till Norrköping där det var hundutställning.
Vi hade tur med vädret, under hela dagen kom det bara små stänk (men vi har ju tält, så skönt!).
Domaren för dagen var Morten Nilsen. Det var 2 hanvalpar som gick före Agnes som gick själv i sin klass då de andra 2 inte kom.
Utanför ringen skötte sig Agnes väldigt bra, hon sprang fint och stod fint. Inne i ringen visade hon sin valpiga sida. Till och från hoppade hon och bet lite i kopplet (men hon är ju valp, så då får man bete sig lite hur man vill).
Agnes har blivit bedömd av Morten tidigare i våras på inoffaren i Farsta så det var därför extra roligt att idag 3 månader senare kunna visa henne igen.Trots hopp och studs så skötte hon sig väldigt bra! Hon fick Hp och därmed tävla mot bästa hane.
I den konkurrensen så vann hanen, men domaren sa att både han- och tikvalpen är mycket lovande. Till Agnes sa han att det är bra att hon har så mycket energi och att man ska förvalta den. BIR- och BIM-valp!

Agnes kritik löd: ”7 månader gammal tik. Mycket glad. Utmärkt typ, en aning lång i nosen. Välutvecklad skalle. Utmärkta ögon, bra hals & rygg. En aning framskjuten i skuldran. Utmärkt kors och svansansättning. Bra vinklar bak, tillräcklig djup bröstkorg. Utmärkta rörelser framifrån och bakifrån. Glada och effektiva rörelser”

När vi hade fått vår BIM-rosett så tyckte Agnes att den skulle hon minsann ha! Så hon sprang ut ur ringen lekandes med den i munnen. Hon fick många i tälten runt om att skratta!

Finaste Agnes med sina fina rosetter! Det ska bli intressant att se vad det blir av denna skönhet i framtiden!

Vi hade sällskap av Agnes pappa Borka och hans matte Johanna och husse Jensa (Tack för hjälpen med bilderna!!!! Enormt tacksam!!!!)!

Domaren kollar tänderna!
Jag har inte Borkas kritik, men precis som Agnes så var han av utmärkt typ!
Han fick Excellent och blev 2:a bästa hane i öppenklass.

Borka med sin fina Excellent-rosett!

Tack Johanna, Jensa och Borka för en trevlig dag! Nu håller vi tummarna för er imorgon i Eskilstuna!!

//Sofia och Agnes