Den här sommaren har Amazing Selma’s-flocken utökats med ytterligare 1 två-benting. Ja alltså, en vuxen sådan. Nu ingår även en kille vid namn Micke i flocken och för lite mer än en månad sen blev jag (Sofia) tillfrågad om jag ville åka med på en semesterresa tillsammans med Micke. Vart vi skulle var till en början hemligt, men när avresedatumet närmade sig avslöjades det att destinationen för resan var Faro i Portugal.
Micke vet att hundarna är mitt liv och att dom betyder allt, så innan han skulle boka resa tog han och googlade på rasen och upptäckte att den idag är vanligast vid Algarvekusten i Portugal.
Självklart var det dit resan skulle bli!
Ni kan ju förstå att jag blev både chockad men också otroligt glad och överraskad när jag fick reda på vart vi skulle! Det här var ju inte bara semester, det här kändes ju som en studieresa och en dröm slog in (även om jag inte hade några förhoppningar på att se portisar där nere, chansen är nog nästan större i Sverige)!

Den 1:a augusti lämnade jag och Micke kalla Sverige för varma Portugal!
Vi bodde i hamnstaden Faro (som man brukar säga är Algarvekustens huvudstad).

Hotell Eva som vi bodde på!

Utsikten vid frukosten!

Här kommer en snabb version av resan:

Den 3:dje augusti fyllde jag 23 år!


Vi åkte ut med en katamaran till Ilha Deserta, en ö som ligger precis utanför Faro, för att sola och bada.

Mellan den 4e och 5e augusti var det ”Sea food-festival” i Faro. Mellan 20 och 30 stånd stod uppradade bredvid varandra där det fanns allt som havet har att erbjuda. Man märker att dom lever på havet och allt är av bästa kvalitet!
Första dagen köpte vi Paella som var riktig smarrig!

Andra dagen vart det räkor (ja jag äääääälskar skaldjur! Mums)!
Festivalen, det som lyser bakom alla människor är stånden!

På måndagen den 6/8 skulle jag precis slå mig ner vid frukosten när jag ser en bekant varelse kommer gående nere på gatan. Fort fram med kameran:


Ha! Jag fick i alla fall se 1 portis på min resa!!!! Dock är den nerklippt (vilket är förståerligt i den värmen), men den har fortfarande plymen på svansen!!!!! Hade det inte varit för att jag satt 5 våningar upp så hade jag sprungit ner och fotat närmare.

Den sista dagen åkte vi till Vilamoura som verkar vara ett betydligt mer ”turistigare” ställe än Faro. Där är 95% av alla människor turister och dom kan betydligt bättre engelska där. Dock känns Faro charmigare (trots att engelska kunskaperna är väldigt varierande).
I Vilamoura åkte vi ut med en båt för att se mer av Algarvekusten och även få se lite grottor:
När den stora båtan stannade fick vi gå ner i en mindre gummibåt för att kunna ta oss en närmare titt på grottor mm:
Dom sa att det här såg ut som ett lejon, men jag kom fram till att det måste vara en portis (dom har ju lejonklippning).

Tidigt på morgonen onsdagen den 8/8 lämnade vi Faro och Portugal för ett betydligt kallare Sverige!
Jag och Micke har haft en jättebra och trevlig resa. Portugal är ett härligt land och det är mycket som vi inte har fått uppleva, men nu har jag sett en liten del av hemlandet för mina hundar!
Här kommer lite blandade bilder från resan:
Dom är väldigt duktiga på glass, man kunde hitta alla olika sorter man kan tänka sig: Cremé Brulé, Tiramisu, Mynta, Cremé Caramell, blåbär och kaffe!
”Old Town”


Det är faktiskt väldigt billigt i Portugal. Bland annat att fika, vin (som dom förövigt är väldigt bra på), kläder och skor!
Här får hundarna göra ifrån sig!
Och lite var stans kunde man ta hundbajspåsar!
//Sofia