Så i lördags var vi i Österbybruk, som jag skrev i inlägget tidigare. I söndagsmorse vart det inte heller någon sovmorgon, då utställningen i Vallentuna stod på schemat. Idag fick Helena och Maya stanna hemma med Peter och dom andra tjejerna.
Egentligen hade vi inte behövt vara på plats så tidigt, men eftersom det skulle vara andra raser i ringen innan oss ville vi få en bra plats med tältet.
Kvällen innan frågade Rebels matte Karin om inte jag ville ställa Rebel i Vallentuna. Vilket hedrande uppdrag, så självklart ställde jag upp på det!!
Den här dagen var det bara 2 Amazing Selma’s-hundar som skulle delta: Rebel och Easy!

Domaren för den här dagen var Göran Bodegård.

Den här dagen var det 7 juniorhanar:
Amazing Selma’s Coconut Dream ”Rebel” fick även den här dagen Very Good. Eftersom det bara var 3 hanar som fick Excellent (resten fick även dom Very Good) så fick vi komma in i ringen igen (dom placerar ju 4 stycken). Efter mycket springande blev Rebel placerad som 6:e bästa juniorhane av 7 stycken! Kritken löd:
”Kunde vara lite maskulinare och aningen kortare i överlinjen. Bra huvudtyp. Välansatt hals, bra överlinje. Rätt brant i överarmarna, även tom i förbröstet. Utmärkta rörelser, sunda och rastypiska”.

Återigen, stort tack Karin och Jörgen för att jag fick äran att visa upp finaste Rebel!!!

När juniorer och unghundar var klara var det dags för Borka och Johanna att visa upp sig i öppenklass:

Backlyans Popeye ”Borka”

Borka fick även idag Excellent och blev placerad som 2:a bästa hane (av 7 stycken!!)!
Borka!

När hanarna var klara var det dags för tikarna och Easy att bli bedömd. Dagen till ära debuterade Easys lillmatte Cajsa som handler:

Cajsa och Easy gjorde ett superbra jobb, vilket resulterade med ett Excellent!! (Har tyvärr inte hennes kritik). I konkurrensen placerade hon sig som nr 3! smiley
Stolt uppfödare och valpköpare firar!!!

//Sofia