Vi blir verkligen (återigen) så himla glada när vi får mail med uppdateringar och bilder från våra valpar. Vi har fått en hel del mail från D-kullevalparna och det verkar som att alla gör bra ifrån sig (men beter sig även så som valpar gör, dvs biter och lever rövare lite då och då också).
Det här mailet kommer från Blackie (Black Velvet) & Mixie (Dolly Parton):
Vovvarna mår bara bra och har sååå roligt tillsammas! Blackie är världens bästa ”storasyster” och hon har så mycket tålamod med sin busiga och bitiga lillasyster.

De leker jättefint ihop och Blackie tar det verkligen lungt med Mixie och förstår när man säger till om det börjar gå för vilt till. Mixie är väldigt kavat och orädd och väldigt lekfull! Hon ”anfaller” Blackie från alla håll och skäller uppfordrande på Blackie när hon inte gör som hon hade tänkt sig. Blackie verkar verkligen förstå att hon är lite och säger ifrån på skarpen mycket sällan. De ligger gärna nära varandra och delar allt – mat, leksaker, pinnar. Tuggbenen tar dock Blackie gärna hand om själv!
De älskar förstås att rusa runt ute och stranden och havet är förstås en favorit! Där kör de portisrace runt, runt så det står härliga till!


Mixie väger nu 7 kg och är mycket matglad. Det går jättebra att bada och klippa klorna på Mixie, men borsten vill hon gärna bita i och leka med istället för att bli borstad med. Hon är jätteduktig på att komma när man ropar och om hon inte kommer är Blackie suverän på att på att hämta henne. Först försöker hon skutta före så att Mixie ska skutta efter, och om inte det går vallar Blackie hem henne!
Vi var och vaccinerade Mixie idag och hon märkte inte ens att hon fick en spruta. Mixie är precis som Blackie jättekelig och kan ligga länge, länge och bli gosad med – det tycker vi är jättemysigt! Ja, kort och gott – vi är så glada att vi har väldens härligaste hundar!

Det här mailet kommer från Gaston (Demis Roussos):
Gaston mår bra.
Allt fortsätter i rätt riktning, vi tillbringar dagarna tillsammans och har knutit an till varandra. Han kommer på inkallning, en vissling och han släpper vad han har i görningen och ger järnet för att springa till mig. Vi börjar kunna kommunicera riktigt fint och han sitter även på kommando. När han inte far runt i trädgården ligger han under mitt skrivbord när jag sitter och jobbar. Promenader i koppel går också fint, nu går det bra med biltrafiken också, den var skrämmande de första dagarna.
Den här bilden är på norska Ella (Deep Purple):
Ella har det strålende og er en herlig jente. Hun vokser og fyker omkring. Legger ved et ikke helt godt bilde av Ella, men hun står nesten aldri stille… God påske!

Det här mailet kommer från vår danska kille Findus (Dr Hook):
Findus stortrives. Vi bliver gladere og gladere for ham, han er så sød, klog og dygtig. Vi træner surfer i haven hver dag, han elsker det og hopper glad op, bare han kommer i nærheden af den. Han har lært at sætte sig, på komando og han kaster sig ned, når jeg siger dæk. Kyllinge gobider er en god motivation. Han bliver redt hver aften, når han er lidt træt, Han får sin bidebørste og ligger og strækker sig så jeg kan nå allesteder.
Han går stolt foran når vi går tur nu. Han kender turen og er tryg. Vi går på stranden hver dag, idag skulle han jagte nogle ænder og endte i vandet. Han er en ægte vandhund, gik ud igen og kunne godt lide det. Han har ikke været alene mere end en halv time, det klarer han flot, sover bare. Vi træner langsomt op til han kan klare nogle timer. Han er sikker på vi kommer tilbage. Om natten sover han på gulvet eller i sin kurv. Han har været oppe i sengen, men foretrækker at ligge for sig selv. Han er begyndt at gå ovenpå og selv gå i seng, når han er træt .I kan være helt trygge, han er en glad hund og er supermotiveret for at lære. Ham kan i godt være stolte af.

Hilsen de lykkelige hundeejere Kit og co.

Det ska bli kul att se om Findus hänger med och surfar i sommar med husse Flemming!
Spännande!!!
Det här mailet kommer från nordligare breddgrader (Östersund), nämligen från Brallis (Diana Ross):
Allt är bra hos oss, det är värsta portisracet på kvällarna! Åzzi har fullt upp och leka/försvara sig mot anfallen. Det är så stor skillnad på raser, helt klart, och Brallis har så mycket ”mer” att ge oss! Men på dagtid så liggger hon lugnt på kontoret och mumsar på Ackes skosnören ;)) Hon sover fortfarande i sängen och får göra det tills vi är mogna att ”släppa ner” henne. Vi är riktigt kära i henne!!!
Brallis tillsammans med sin ”syster” Åzzi
Brallis jobbar!

Det här mailet kommer även det från Norge, men detta är från Mili (Dschinghis Khan):

Hei,
Det meste går bra her i Oslo. På onsdag var Mili hos veterinær og fikk vaksine. En enkel helsesjekk ble også gjennomført og alt var i orden. Veiing ble det også tid til, vekta stoppet på 6,9 kg. Uken før tok vi avmaskning/ormekur på Mili.


Mili ser ut til å kose seg hjemme hos oss, både ute og inne. Fremover nå satser vi på flere turer utenfor hjemmets fire vegger: Sosialisering med andre mennesker og andre hunder. Naboen er for øvrig en Rottweiler på 50 kg…Uken etter påske skal Mili og resten av familien på valpekurs. Kurset går over syv ganger med en time hver gang. Det ser vi frem til. Mye lesning om hund har det blitt, men vi tror det skal bli ok å få læring gjennom et kurs.
& det här mailet kommer från Majken (Donna Summer):
Hej kennelmammor!
En liten hälsning från Falun här! Livet springer på och 4 veckor har redan gått. 12 veckor gammal…i en blinkning så är tösen stor. Jag är så kär i lilla Majken. Hon är underbar! Vi är oskiljaktiga kan jag lova 🙂
Summa sumarum från de 4 senaste veckorna….första veckan var jobbig, mycket gnäll och tjut och bit, bit, gnag och bit. Men sedan när vi lärde känna varandra har jag fått en tillgiven, uppmärksam, mattekär, glad, nyfiken, cool valp som är söt som socker. Hon biter fortfarande, MEN på sina saker, och det är jättebra. Låter helt bli möbler och händer. Hon fattar så snabbt! Tar nog efter Nelly en hel del har vi märkt. tex. så gick jag ensam med Majken i skogen här om dagen och då ”hoppade” hon upp på en sten, precis som Nelly gör (och får belöning för det).
Hon går redan i koppel utan problem, och även lös, hon kan sitt och ligg och stanna kvar innan hon får sin mat. Äter som en häst och sover bäst när det är kallt och svalt. Älskar att åka bil, kämpar för att själv hoppa in i bilburen (vilket är omöjligt än på ett tag…alldeles för högt upp). Hon kan nu gå upp för trappan själv och ser så stolt ut varje gång hon ”klarat det”. Ner blir hon ju buren.
Min lilla fröken älskar pinnar och bär nästan alltid på något då vi är ute och går.
Hon är inte rädd för andra hundar, men har heller inget krav att gå fram till dem heller, vilket vi jobbar än mer på och förstärker.
Nelly och Majken har alltid ett morgonrejs och ett kvällsrejs. Då är det highlife här hemma och parketten har sett sina bästa dagar 🙂
Bästa kompisen är nog ändå taxen Svante, han är prefekt storlek att busa med och busar gör han gärna (han är 10 månader). Nu springer han ifrån henne, men det kan han snart glömma!
Ikväll är det träning på brukshundklubben, blir lite inkallningsövingar och BUS!

Här kommer lite bilder från Merchedes (Dire Straits):
Merchedes är ute och shoppar!
Man får utnyttja storleken så länge man kan! smiley
Blivande vattenhund?! Merchedes matte skrev till Helena att hon skulle bara tvätta av tassarna, men Merchedes tyckte att det var mysigare att sitta i vattnet!

& här kommer bilder från Lovis (Duran Duran):

Ååååh har vi sagt att vi blir glada över alla mail!!!??? Tusen tusen tack!!!

Måste fylla på med ytterligare en D-kullevalp…… Dante (David Bowie). Det här kom alldeles nyss till mig (Helena) via facebook:

Hej! Imorgon har det gått en månad sen Dante flyttade hem till oss och det blir bara roligare för varje dag. Han är en sån duktig liten valp!

Nu har han lärt sig att gå till dörren och visa att han behöver gå ut för att kissa och bajsa. När vi ska in igen väntar han tills han fått tassarna torkade innan han går in.

Ute följer han oss så fint när han springer lös och i koppel går det ganska bra också, bara vi kommer utanför gården (där han mest sätter sig på bakhasorna, precis som när han ska hemifrån er).

Han är väldigt uppmärksam och lyssnar mycket bra till rösten så det är lätt att belöna honom när han gör rätt. Han tar hela tiden kontakt med oss, både fysiskt och med blicken. Varje morgon sitter han en stund i lillhusse Adrians knä och gosar, det har blivit deras morgonritual.

I vardagsrummet har han en biabädd och i den samlar han sina leksaker och allt han lyckas knycka. Man ser direkt när han har snott något för då rusar han till bädden och ser jättenöjd ut… Vi hittar precis allt där: skor, en plastspindel, strumpor, vantar, disktrasor samt toaborsten… Men bästa leksaken är ett gammalt fårskinn, det rycker han små tussar ur så det ligger alltid fårullstussar på golvet och oftast har han en tuss i mungipan också.

Kram från oss!