För 4 år sedan var påsken tidig, redan i mars inföll den faktiskt. Många kommer kanske inte ens ihåg det men för familjen Ekström har det etsat sig fast i våra minnen.
Den 22a mars var på en lördag och var självaste påskafton. Tanken var att vi skulle ha hem släkten för att äta påskmiddag tillsammans. Visst var Alice dräktig, men det var ju en hel vecka kvar tills det var dags för henne att valpa (dessutom hade hundfolk som vi talat med sagt att förstagångstikar alltid valpar på dagen, aldrig tidigare…).
Natten till den 22a var en rörig natt. Visst höll Alice på att stöka runt, med det var ju faktiskt 1 vecka kvar!!!!
Jag (Sofia) sov inte ens hemma den natten utan var i Sorunda som ligger utanför Nynäshamn. När klockan var ungefär 03.00 på natten får jag ett samtal från mamma Helena som säger att ”det kan nog vara så att det är valpar på gång”, men dom var inte säkra.
Klockan 04.52 kommer nästa samtal ”NU KOMMER FÖRSTA VALPEN!!!!”
Det har aldrig gått så snabbt att komma hem.

Idag är det 4 år sen det hände! Ena stunden känns det som igår, medan i nästa som en evighet sen. Vi har lärt oss en hel del sedan den dagen. Bland annat att våra tikar valpar 1 vecka förtidigt. Det har i alla fall Alice, Maya och Elsa gjort Men också mycket annat…..
Stort grattis alla A-kullevalpar på er 4-årsdag!
Grattis Maya, Vincent, Milton, Zumi, Akilles, Figo och Ditte! Hoppas att ni blir ordentligt firade med smaskig tårta och paket. Vi ska ha födelsedagskalas här hemma i eftermiddag.
För vem då? Maya såklart!!!!
Den första valpen som föddes för 4 år sen (som jag för övrigt missadesmiley) är vår älskade Maya!

Hipp hipp hurra på din födelsedag Maya!!