Nu har det börjat komma lite vårvärme till Nynäshamn, på gott och på ont. Snön smälter så just nu är det ganska blött i gräsmattan. Har vi tur torkar det upp snabbt för vi vill gärna att valparna ska kunna vara ute lite då och då. Som tur är har vi trätrall vid uterummet och dit fick valparna komma idag. Agilitytunneln blev uppskattad, fast inte att springa igenom utan att slänga sig på smiley!

Vi stängde till med kompostgaller mot hagen som är på gräsmattan/swimmingpoolen (blöt och isig) fast det hjälpte inte. Några av valparna lyckades flytta kompostgallret och vips var alla valparna där istället. Dom rusade runt en stund och var helt överlyckliga. Blöta och glada somnade dom genast när dom kom in igen, efter ca 10-15 minuters utomhusvistelse.

Tänk att det är lika viktigt för små valpar att sova som det är för små människobarn. Det är något man verkligen ska tänka på när man får hem sin valp. Låt valpen vara valp på dess egna villkor. Sömnen är jätteviktig för utvecklingen! Vissa valpar behöver mer sömn än andra och det är här det gäller att vara lyhörd som människa. Att stoja och leka med en valp är inte alltid det bästa. Det är långt ifrån alla valpar som själva känner när de är trötta och vill sova utan om familjen håller igång försöker valpen hålla jämna steg. Det är något att tänka på för er som väntar på er valp. När valparna bor hos oss sover dom jättemycket varje dag. Dom leker en stund och går sedan och lägger sig. Har de varit med om något nytt blir det extra trötta.

Här kommer lite bilder från idag:

Idag mötte valparna en snabeldrake, ett fruktansvärt monster som blåser luft och morrar. Valparna blev inte rädda utan gick till attack mot draken smiley.

// Helena