Vatten är ju något små valpar måste lära sig att dricka. Man kan inte dricka mjölk hela livet.
Idag tog vi fram en skål och hällde i lite vatten. Barnen tyckte att det var spännande och alla smakade.

Inte nog med att dom smakade, vissa visade på en gång att dom är vattenhundar:

Herr Apelsin tyckte att det var superkul att plaska runt i vattnet.

Minst 1 gång om dagen får valparna komma ut i köket. Dom tycker att det är jätteroligt och dom busar med varandra och leker med leksaker. När dom blir trötta blir dom lite pipiga och tycker att Elsa ska komma in. När hon lägger sig hos dom så vill dom bara mys-snutta och sen somnar dom sött. Det är fortfarande lite annorlunda att somna i köket än i deras största trygghet- valplådan!

Dom reagerar inte ett dugg när vi skramlar med plåtar eller när vi plockar ur diskmaskinen. Man håller ju ett litet vakande öga för att se hur dom reagerar. Vi har byggt som en sarg i valprummet. På så sätt slipper vi läskiga kompostgaller. Så här ser det ut:

Sängen kommer att plockas ut så valparna kommer ha stort utrymme. Men kom ihåg att det bara är här valparna kommer att vara när vi inte är hemma. Övriga tiden kommer dom ju även få tillgång till hallen, köket och badrummet.
På grinden finns det som en hasp, det roliga är att valparna har lärt sig vad det ljudet innebär- då kommer det in någon.

Puss på dig Helena, säger Herr Kola

Valparna blir superglada när man kommer ner på deras nivå och pratar med dom. Då viftar dom på svansen och pratar tillbaka (dvs dom använder sig av sina portisläten).