I förra veckan kom det ett brev från C-kullevalpen Ziggy (det har varit lite mycket nu den senaste tiden, vilket ni nog förstår. Det är därför det kommer ut nu)!!! Det är såååå kul att få mail, uppdateringar och bilder från valpisarna! (Bilderna i inlägget är våra egna)

Hej Helena, Sofia och mamma Maya!

Det är Ziggy som talar, hoppas att ni mår bra! Själv mår jag finemang, jag har precis varit ute med hela familjen och sprungit! Jag har så mycket jag vill berätta för er, men här kommer det viktigaste.

Jag är en riktigt snabb grabb, faktiskt så springer jag snabbare än alla i familjen, till och med snabbare än mina lill-mattars kusin August, som är riktigt snabb kan jag säga er. Det är roligt också, att springa, ja jag springer mest hela tiden. När jag springer så skuttar jag fram, min lill-matte Hanna tror att jag kommer bli en stjärna på agility ,som jag ska börja träna på när jag blir lite äldre. Jag brukar hoppa över träd som ligger ner på marken, och över buskarna som är utan för mitt hus. Det är super kul! Så att hoppa över hinder kommer nog inte vara en svårighet för mig! Roligast att springa är i skogen, där finns det massvis med saker man kan hoppa över, och man kan springa efter pinnar som någon i familjen kastar. Oftast så brukar jag springa tillbaka med dem och ge den till den som kastade så att den kan kasta den igen, men när jag är riktigt busig så släpper jag inte pinnen utan låter dem jaga mig, och det är kul det också. Jag är riktigt bra på att finta, så det är svårt att ta pinnen ifrån mig.

Lilla Ziggy 3 veckor

Nu när det är vinter här i Sverige så har jag fått uppleva min första snö, och det är SÅ ROLIGT! Snö är det bästa som finns! När vi var i Sandviken och firade jul var det massvis med snö, jag hoppade och skuttade i den och försökte fånga snöflingorna med min mun. Första gången jag såg den blev jag helt chockad, allt var ju vitt! Istället för pinnar kastade de andra i familjen nu snöbollar, de var lite svårare att fånga eftersom när det landade på marken gick de antingen sönder eller så smälte de in med resten av snön eftersom marken och snöbollen var vit! En annan sak som var kul med snö var att man kunde åka pulka, jag åkte ju såklart inte pulka, men de andra i familjen gjorde det, och jag sprang efter!

Som jag sa här ovan firade jag min jul i Sandviken hos mina lill-mattars kusiner, där fick jag mycket uppmärksamhet från hela tjocka släkten! Många kramar och kli på magen fick jag, och så delade jag ut pussar lite när som helst, som ni vet är jag mästare på pussande! Vad vore livet utan pussar?! Den 24 december, när jag låg framför teven och kollade på något som heter Kalle Anka, hörde jag någon gå på baksidan av huset. Jag började skälla hejvilt, till och med högre än vad jag någonsin har gjort. När personen kom in i huset, sa alla barnen att det var tomten som kom, inte någon elak snubbe. Jag gick fram till honom och luktade lite, direkt visste jag vem det var, men jag sa ingenting, för det är min egna lilla hemlighet.
5 veckor

Vet ni vad? Jag fick en julklapp! En sådan där hjärngymnastikboll som någon i familjen lägger godis i och så ska jag försöka få ut dem, den leksaken använder jag nog mest just nu! Men just nu tappar jag mina tänder, så det är lite svårt att tugga på hundgodisen, det tar en liten stund att äta upp dem, men det är det värt!

Under julen fick jag smaka både köttbullar och korv, två saker som jag ÄLSKAR! Ni ska se mig när jag vet att det är mat på gång, svansen går på högvarv och jag är speedad till tusen. Om jag har riktigt tur får jag ett litet smakprov. När det inte var snö ute brukade husse och matte lägga köttbullsbitar eller korvbitar på gräsmattan som jag fick leta efter, och det var jättekul!

Någon vecka efter jul var det nyårsfirande i huset, jag var så duktig så, men vid tolv-tiden gick hela släkten ner i källaren för att fira in det nya året. De visste att det smällde massvis med läskiga saker där ute så de gick ner till källaren med mig så jag inte skulle höra de där pangande sakerna, husse satt på lite musik, och så skålade vi 2012! Jag tycker att det var bra att vi gick ner där i källaren, för jag hörde lite av smällarna och dem gjorde faktiskt ifrån sig massvis med läskiga ljud.

Den dagen jag fyllde 12 veckor, tog husse med mig till en veterinär. Jag skulle tydligen ta en spruta, jag brydde mig inte så mycket, jag sa inte ett pip när veterinären fixade med mig. Hon sa att jag var en riktig fin valp, och att jag var väldigt trevlig och mysig! Husse var så stolt över mig när jag hade tagit sprutan!
7 veckor

Nu fick jag äntligen träffa lite andra hundar, så min familj bestämde att vi skulle gå på hundkurs! Det var riktigt roligt, jag fick busa med andra hundar, och jag lärde mig sitt, stanna och att gå fot. De andra i familjen fick också lära sig lite om hundens betende, vilket de tyckte var väldigt bra! Nu ska jag börja en fortsättningskurs och lära mig ännu mer.

Där hemma har också min lill-mattar lät mig ligg, och stanna hade de lärt mig redan innan vi började på hundkursen. Just nu håller de på att lära mig high five, lite klurigt är det, men jag lär mig snabbt! Roligt är det också, att använda hjärnan!

På dagarna är jag på husses jobb, så att jag slipper vara ensam, vilket jag tycker är bra! Där sover jag mest och är ute och går med husse. När jag sedan kommer hem är jag full med bus, då brukar jag och husse brottas, ibland biter jag till, men då blir husse arg så då slutar jag. Varje dag brukar jag gå en långpromenad, helst i skogen om man ska fråga mig! Sedan blir det lite kortare promenader där vi går lite på asfalt men också i skogen! Oftast så brukar jag gå utan koppel, men när vi går på vägar och på ställen där vi vet att man möter många människor och hundar så är jag kopplad. Jag har också följt med familjen till stan en gång, då var det många som kom fram och hälsade och så att jag var väldigt söt!

En gång när min lill-matte Hanna och hennes kompis Filippa var ute och gick med mig, kom vi till ett hus där det var några killar och deras pappa som spelade innebandy, när vi gick förbi hälsade pappan och frågade om man fick klappa mig. Min lill-matte sa ja, och pappan tyckte att jag var väldigt söt och trevlig. Efter ett tag kom pappans fru ut och hälsade på oss, även hon klappade mig och sa att jag var så fin och söt. Hon visste direkt att jag “ var en sådan hund som Barack Obama har” och Hanna sa att så var det. Att det var en portugisik vattenhund vid namn Ziggy som de klappade. Hon frågade hur rasen var i betendet och vilken uppfödare jag kom ifrån. Hanna sa att jag kom ifrån Amazing Selmas, och att de var VÄLDIGT bra uppfödare, så fin kille de hade fått. Mamman fick eran hemsida och tackade för att de fick hälsa på en så stilig valp. Jaa, kanske jag kommer få ett syskon eller kusin m.m nära mig? Vem vet?!
Nyklippt liten kille

På kvällarna när vi ska gå och lägga oss hoppar jag upp i husses och mattes säng, när jag väll har lagt mig där är det omöjligt att få bort mig. Oftast så sover jag hela natten, med lite break då jag går upp och äter, men annars så sover jag. Vilket husse och matte tycker är skönt. När jag var lite mindre ville inte husse och matte att jag skulle sova i deras säng, men de kunde i motstå mig, så nu låter de mig sova med dem. Och om jag ska vara ärlig tror jag att de tycker att det är super mysigt.

Att få mig rumsren har varit ganska enkelt, det var bara i början jag råkade kissa lite inomhus, men nu har det inte hänt på väldigt länge!

Jag har börjat blir riktigt stor nu! Och ståtlig är jag också, svansen går alltid i en fin båge (förutom då jag springer, för då är den rak som en pil) och huvudet är alltid uppåt. Ja, jag är en fin kille helt enkelt! 😉

Många stora och blöta pussar från mig!

ps. Hela familjen hälsar och det kommer ett till mail med bilder på mig ds.