Nu börjar vi känna oss så gott som förberedda. Valprummet är iordning, valplådan har varit framme länge, halsband framtagna och allt som har med valpningen att göra.

Säng och valplåda smiley

Det känns verkligen vemodigt att ta fram halsbanden igen (dom är så förknippade med C-kullen!)
Snart kommer nya små D-kullevalpar ha tagit över halsbanden som deras fastrar, farbröder (plus att dom blir kusiner) för länge sen har vuxit ur. Som sagt spännande, men vemodigt på något sätt.

Förra veckan var det fullt upp med nyårsfirande och förberedelser så vi glömde helt bort att skriva om vad som sker i magen i vecka 7 (49 dagar). Lite försenat men här kommer det:
”Fostren är nu 10 cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna och senare också se fosterrörelser genom bukväggen”:

Dygn 46

Vecka 8 (56 dagar):

”Livmodern är nu mycket stor och fostren kan röra sig tämligen fritt i fosterhinnorna. Fostren är cirka 15 cm långa”:

Dygn 54!

Elsa har en skön stil i sängen!
Hon mår väldigt bra och är pigg och glad, precis som alltid. Hon är hungrig på allt förutom sin egen mat och hänger på bra på promenaderna (som vi anpassar efter henne).

Idag hittade jag Helena och tjejerna i valprummet: ”Hur många portisar och människor får det plats i en 90 cm bred säng?”

Jaa alltså det finns ju faktiskt lite plats över vid Elsa. ”Cookie och Nellie, ni får också plats om ni vill, hihismiley

Sötaste Elsa! Tänk att du snart kommer bli mamma.
Vi är så nyfikna över vad det är för småttingar som gömmer sig där inne! smiley

//Sofia