Den sista dagen på 2011 var det dags för Elsa att flytta hem till oss på heltid. Det blev ett lugnt firande för oss. Sofia hade åkt med ett gäng kompisar till Sundsvall för att fira in det nya året så Peter och jag gick en promenad med tjejerna (jodå, Elsa hänger fortfarande med riktigt bra!) och därefter åt vi en god middag och avslutade kvällen i TV-soffan.

Det där med att värna om djuren med att inte skjuta raketer finns visst inte i Nynäshamnarnas hjärnor. Här sköts det mer än vanligt och det verkar som om raketerna låter värre än tidigare. Stackars alla skotträdda hundar, andra husdjur och de vilda djuren i skogen smiley.

Fina Elsa!

Elsa har en glupande aptit så om vi är i köket är hon också där smiley! Här tillsammans med Selma och Maya. Det gäller att inte lämna något ätbart framme. Elsa har en fantastisk näsa och drar sig inte för att klättra upp på stolar eller stå på bakbenen för att sno åt sig något gott.

Det börjar närma sig valpning så det är bäst att ha manikyr och pedikyr avklarat smiley!

Elsa är i gott sällskap för Sofia klippte alla tjejernas klor idag.

Inte bara klor ska klippas innan valpning. Pälsen på magen ska bort så att valparna kan komma åt att äta. Nu kan man både känna och se hur valparna sparkar därinne. Det är en sån häftig känsla när man ser sparkarna och vi undrar såååå vad det är för små liv. Förhoppningsvis kan vi filma sparkarna någon dag och lägga ut i bloggen!

Här försvinner pälsen på magen.

Elsas mage, dygn 52. Hon har ökat ca 4,5 kg i vikt!

Jag och vovvarna.

// Helena