Nu börjar vi igen med ”dräktighetsdagboken”. Dvs berättar om vad som händer i Elsas mage.
Snart går Elsa in i vecka 5 (35 dagar):
”Embryot liknar nu en hund och kallas foster. Ett beagelfoster som är 35 dagar gammalt är cirka 35 mm långt. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen, och ytteröron som täcker öronöppningen. Man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att den får ett mer jämntockt utseende.”

Idag hade vi Elsa på besök igen och ja… Nu ser man verkligen på magen att den har börjat att växa:

Världens bästa Elsa <3

Det är från och med nu som det börjar hända saker i magen (dvs sånt som vi märker av) och det är nu vi börjar fråga oss vad det är för små liv som växer och gror där inne. Om några veckor vet vi! Tänk vad fantastiska hundar är. Efter 2 månader kommer det ut levande varelser som är redo för verkligheten!