Hej fina Ekström familjen – både tvåbenta och fyrbenta

Här kommer en liten rapport från Aqua som Matte och Lillmatte hjälper till att skriva.

Hej min kära ursprungsfamilj,

Jag hoppas att ni har det bra för det har jag. Nu har jag börjat vänja mig vid min nya familj. Jag äter mycket! Helst hela tiden och framförallt så älskar jag grisknorr. Det är så smaskigt. När jag inte äter så tuggar jag på stolar, soffan, sängarna, borden, bitbenen, leksaker. Jag har fått en död råtta som piper när man tuggar lite på huvudet och svansen. Den är min bästa vän. Vi har väldigt kul ihop! Jag brukar också vilja smågnaga på de tvåbentas diverse kroppsdelar såsom ben och händer. Det är väldigt roligt –men då brukar de tvåbenta bli helt hysteriska och säga nejnejnej! Jag har väldigt mycket energi i kroppen så då och då (både inomhus och utomhus) får jag springer av mig – de tvåbenta säger att jag får portisfnatt. Det är sååååå roligt. Här i familjen så har de en till fyrbent varelse som verkar vara väldigt konstigt. De tvåbenta säger att det är en katt som heter Siri. Jag bjuder in henne på lekar på alla möjliga sätt. Jag skäller på henne för att hon ska höra mig, jag kommer väldigt nära och sniffar på henne för att hon ska se mig – men hon bara fräser åt mig och går sin väg. Fast jag är rätt stolt för nu har jag lärt mig att det är jag som bestämmer och hon springer ibland sin väg när jag hoppar omkring henne. Igår backade hon tom från sin matskål och lät mig äta – men då fick matte fnatt och ville inte att jag skulle äta hennes mat. Ibland är de rätt trista de där tvåbenta.

Vi har en rolig trädgård där det finns många ormbunkar som jag älskar att hoppa i men jag brukar hålla mig nära familjen för säkerhetsskull.

En sak till som jag älskar är att slicka tallrikar och bestick i diskmaskinen – innan de blir diskade förståss. Jag hör på långt håll när någon öppnar diskmaskinen och då är jag där som en blixt och passa på att slicka i mig alla godsaker.

Igår var vi på långpromenad med lillmatte och lillhusses store bror och hans familj. Det var roligt. Vi var vid Sätra badet där det fanns hur mycket plats att springa på som helst. Och jag sprang och sprang och sprang. Jag sprang faktiskt även in i vattnet men när jag stod där med alla ben i vattnet då kom jag på att jag inte kunde simma och tittade mig förvånad omkring. Som tur stod matte vid strandkanten och jag sprang snabbt upp till henne igen. Jag fick också träffa en annan hund. Det var en äldre långharig tax herre – men var helt coolt men inte så springvänlig som jag. Jag bjöd in honom på lekar men han var mest intresserad av att söka godis och visa vilka duktiga saker han kunde göra. Men det var kul att nosa på en annan fyrbent som inte fräser åt mig. Sen åkte vi hem. Jag har inga problem att åka bil, då brukar jag passa på och vila – jag åker ju med matte nästa varje dag så jag har vant mig,. Det brukar var roligt när vi kommer fram. Hemma så fick jag uppleva en ny grej. Eftersom jag hade blivit rätt så smutsigt så tyckte de stora tvåbenta att jag skulle bada. Så de satt mig i ett stort tvättställ och duschade av mig , schamponerade mig och så fick jag dessutom balsam. Så nu är min päls såå fin och fluffig –men vilken pärs det var. Jag skakade på hela kroppen – det var både läskigt och kanske också lite kyligt.

I torsdags så var hos veterinären. Det gick hur bra som helöst. Matte tycker att jag var otrolig duktig – men jag tycker ju bara att det är såååå roligt att komma ut och utforska nytt. Matte tycker att vi är precis lika då. Jag fick godis hos veterinären och då är jag helt i min egen värld så jag märkte inte ens att de stack en nål i mig. Det var lite spännande att sitta uppe på bordet och jag var tvungen att slicka på allt – även sprutan men det tyckte inte veterinären att jag skulle göra. Hon undersöker mig också och tyckte att jag är så fin och helt perfekt. Men det vet jag ju redan!

Så har vi en sak till och det är mina klorna. Matte verkar ha problem med det och jag vill inte detta. Jag vill mycket hellre bita henne i händerna och tugga på nagelsaxen så per idag så har matte lyckats klippa klorna på 1 ½ tass. Jag tror att hon behöver att lämna uppgiften till någon proffs för att lära sig för såhär kan vi inte ha det. Det är jag inte med på! Jag är rätt så envis ibland men jag går fint att muta med godis och lek!

Älskar er och hoppas att vi ses snart igen.

Massor med blöta pussar till er alla K

Aqua

Ps . Så fort matte får ordning på sin kamera så kommer några foto!!!

************************************************************************

Eftersom bilder skulle komma senare så bjuder jag på några bilder på Aqua från hennes tid hos oss:
Bara några dagar gammal!