Precis som vi misstänkte gömde det sig en hel hög med valpar i Mayas mage. Vi blev lite ”tagna på sängen” när det kom fostervatten ur henne i torsdags morse (4/8). Visst hade hon varit lite orolig på natten men inte så mycket som man skulle kunnat tro. Hon har under hela dräktigheten haft mycket energi och ätit bra. Visserligen orkade hon inte gå några längre promenader dagarna innan men att rulla runt i gräset med tjockismagen kunde hon.

En halvtimme efter att fostervattnet börjat läcka ur henne födde hon första valpen. Charmtrollet, Fröken Rosa, var först ut och det var tydligen hon som skrivit några inlägg i bloggen smiley.

Maya hade en lätt förlossning där valparna ”pluppade” ut en efter en med ca 1/2-timmes mellanrum. Totalt föddes 14 valpar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det blev en vääääldigt jämn fördelning: 7 hanar och 7 tikar. En av tikarna var så liten så liten. Endast 80 gram vägde hon. Att hon ens levde när hon kom ut var ett under men hon hade en stark vilja att överleva och hon kämpade tappert ända tills idag. Lilla fröken Lillis kommer alltid ha en plats i våra hjärtan. Många tårar har trillat nerför våra kinder idag men som tur är har vi ju dom andra 13 valparna att glädjas åt och pyssla om. Sov så gott lilla Lillis!

Maya är en så duktig mamma och hon pysslar om dom små. Hon har hela tiden tagit sin nya roll som mamma på ett fantastiskt sätt. Tänk att tikar inte behöver gå på profylaxkurs för att veta hur valpar ska skötas om.

Valparna växer och frodas. Dom är väldigt nöjda och belåtna och uppenbarligen har Maya gott om mjölk till alla sina 13 små barn smiley.

Vi hälsar Mayas små praliner välkomna!

Här kommer lite bilder på de små:

Herr Blå nöjd och belåten!

Mysigt!

Mamma Maya håller ett vakande öga på sin lilla bebis

Söt som socker!

Syskonkärlek!

Den stolta modern!

Tvättäkta portis, ligger redan på rygg!

Pilutta dig!