Det har inte hänt så mycket här i bloggen de senaste dagarna.. Det finns förklarliga skäl till att det inte har skrivits något… (Vill inte skrämma upp någon, Maya och Alice och deras valpar i magarna mår bra).
Detta handlar om vår älskade fodertik Elsa.
I onsdags ringde Elsas husse Roger och berättade detta:

Elsa hade hoppat i land och ner på en klippa från deras båt, i andra hoppet på land skriker hon till…. Dom tror att hon stukat till tassen…
(Mamma kunde inte prata just då för hon bakade bullar, så jag fick ta samtalet). Jag frågar om hon stödjer på benet och ja, det gör hon… Ja men då är ingenting brutet så jag skulle avvakta och se, säger jag. Men om ni är oroliga så kan ni komma förbi oss när ni kommer hem från sjön.


Det tog inte lång stund innan familjen Steen ringer på dörren.. Dom berättar att Elsa först inte hade varit så berörd men att efter ett tag så ville hon bara ligga ner och hon flåsade mycket. Därför åkte dom hem.
Då hade Elsas has börjat svullna upp, så mamma tog och kylde hasen med kylklampar för att minska ev. blödning.

Elsa åkte hem och vi höll ständigt kontakten med Steen. Morgonen därpå ringer Roger och berättar att hela benet nu är svullet, dessutom vill hon inte äta, dricka, kissa eller bajsa, plus att hon har kräkts, så det blir till att åka in till Bagarmossen.

Väl på Bagarmossen röntgar dom benet och ska ta ett blodprov, men eftersom Elsa inte har druckit något på länge så är det svårt att få ut något blod. Hon blir inlagd över natten, på intensivavdelningen, med dropp…

Vi börjar fundera på vad som kan ha hänt, på Bagarmossen tror de att det är musklerna, men kan det verkligen vara det?! Mamma läser på internet och vi kommer fram till att alla Elsas symptom tyder på huggormsbett: man märker inget först, sen efter ca ½ timme så lägger dom sig ner, dom kräks och vid bettet svullnar det upp mm mm.

På fredagen får vi reda på att Elsa är lite bättre och är flyttad från intensivavdelningen till en vanlig avdelning. Hon är dock inte tillräckligt bra för att få komma hem. Veterinären tror inte att det är huggormsbett eftersom inte proverna visade det (dock så är det inte säkert att det syns på proverna).
Vi får förhoppningen om att hon kanske kan få komma hem under lördagen.. På fredag kväll kommer nästa ”chock”: Veterinären har hittat vätska i Elsas mage och man vet inte vart det kommer ifrån. Ultraljud görs och det påvisar inga skadade organ. Får man inte reda på vad som framkallar vätskan så kan det behövas en operation för att säkerställa att inget är trasigt där inne.

Vi är glada att dom inte ringde under kvällen/natten, det betydde att ingen operation behövdes.
Roger ringde oss på förmiddagen och informerade om att Elsa mår bättre, har bättre aptit, men man vet fortfarande inte vad som har framkallat alla dessa symptom.

Jag, mamma och pappa tror, vad veterinären än säger, att det är ett huggormsbett. Efter ett sådant bett kan det även bildas vätska.
Förhoppningsvis får Elsa komma hem imorgon, vilket vi verkligen hoppas på!!!!
Vi har mått dåligt här hemma över det här, så vi lider verkligen med Elsas familj!!!
Älskade lilla Elsa, vi hoppas att du snart är hemma igen och åter blir den pigga, glada, friska och underbara Elsa igen!!!

Fortsättning följer….
//Sofia

Ps. Kan komma med något glädjande och det är att idag kände vi för första gången sparkar i Alices mage!!
Ds.