Snart är det bara 2 veckor kvar tills det är dags för Maya att valpa. Men eftersom man aldirg vet med tikar när eller hur dom kommer börja valpa så gäller det att vara förberedd.. Man vill inte stå där dagen som tiken tycker är ”Dagen D” och inget är iordning…
Förberedelserna i det Ekströmska huset är i full gång och snart är allt på plats..
Bland annat så är båda valplådorna på plats:

Tidigare har valparna bott i mammas och pappas sovrum. Men eftersom både Maya och Alice är dräktiga så får några valpar bo i mitt rum och några i rummet som Fredrik bodde i förut.
Maya ska bo i mitt rum!

Alice ska få bo här, i Fredriks gamla rum. Den valplådan ska också få en bia-madrass som vi ska hämta på torsdag smiley

Maya är idag på dygn 46 och Alice är på dygn 39 (dom går vanligvis 63 dagar). Alice tycker som vanligt att hon är super dräktig, medan Maya traskar på.. Maya leker och är nästan lika sprallig som hon brukar:

Maya rullar sig på rygg

Vadå dygn 46?? Man kan väl fortfarande ligga på mage?!?!smiley

Idag vart det dessutom nästan en helrenovering av hundarna. Jag kammade igenom alla, klippte klorna (72 stycken), klippte rumporna och nösserna på alla 4 tjejerna. Dessutom klippte jag upp Maya och Alice magar.
Jag hade tänkt att jag skulle hinna med att tvätta dom också, men min lillebror och hans tjej kom förbi för att äta mat, så då gick det inte riktigt. Fredrik fyller nämligen 20 år idag!! (Grattis, nu är du vuxen på riktigt!!!smiley) Tvättningen får vi ta imorgon.smiley
Fortsättning följer.. Men nu vet ni i alla fall lite av det som sker här hemma.

//Sofia