Dagen idag är en märklig dag… Eller kanske inte så märklig, men väldigt häftig! Idag kände både jag och mamma för första gången fosterrörelser i Mayas mage!!!!

Jag var den som hade äran att få känna dom först. Det känns som fjärilsvingar mot handen. Det är ännu inte så tydligt som det kommer att vara om några veckor, men man kände att det här är inte Mayas andetag som känns, utan är de små där inne!!!! Nu börjar tankarna rulla ännu mer i huvudet: vad är det för små filurer där inne, vad är det för kön, färg, personligheter mm? Det lustiga är att om ½ halvt år så är det självklart att dom finns i den här världen och man kan inte tänka sig ett liv utan dom.

I fredags tog vi dom här bilderna:

Maya, dygn 37, magen har börjat hänga rejält!

Alice, dygn 30, än är det mest brösten som hänger (dom är utsugna sedan tidigare av A- och B-kullen).

Så här ser dom ut liggandes, mamma Alice med sin dotter Maya!

Den här bilden är precis nytagen på Maya:

Hon börjar få en ordentlig kagge. Hon har fortfarande mycket energi, men man märker att man måste motivera henne lite på promenaderna (dvs att hon får godis). Bella vill leka och försöker få igång Maya, men Maya inser att hon inte orkar lika mycket som förr.
Hon är dessutom väldigt hungrig och tycker att våran mat luktar såå gott!

Alice tycker att hennes mage också är full av valpar (även om vi vet att hon inte har lika många som Maya). Hon tycker att det är onödigt att gå långa promenader, utan skulle heller ligga hemma och njuta! Än är det några veckor kvar tills valparna kommer, så dom får lov att hänga med i alla fall.
Sedan någon vecka tillbaka har Maya och Alice börjat få smaka på valpfoder.
Igår var mamma och pappa iväg och köpte material till en ny valplåda. Nu ska lådan bara byggas ihop och det är några små detaljer kvar att inhandla, sen kan valparna komma!

Jag måste bara bjuda på ännu en bild:

Maya bland kantarellerna. Igår var mamma och pappa ute i skogen, ohoj vad mycket kantareller de hittade!

Nej nog för mig nu!
//Sofia