Ni må tro att det har varit ett dividerande fram och tillbaka i Ekströmshuset under våren. Hur vore det om vi parade både Maya och Alice vid deras nästa löp????? Ja, det kommer förstås bli mycket arbete med att ha 2 valpkullar samtidigt. Fast å andra sidan har jag (Helena) och Sofia (som fortfarande bor hemma) all tid i världen att ta hand om valparna. Visst har vi fysioterapin att tänka på men den finns ju under samma tak, så det är inget problem. Dessutom kommer Peter att ha semester under de första veckorna så vi kommer mao att vara 3 personer som tar hand om både små och stora portisar!

Vi fattade beslutet: Självklart ska Alice få bli mamma till en 3:e kull. Hon har givit fantastiskt härliga och trevliga valpar (hd-statusen har blivit kanonbra!). Maya är ännu ett oskrivet blad vad gäller avkommorna men bakåt har hon en stabil grund att stå på! Båda två är friska och krya och de blivande papporna lika så!

Nu är ”Nynäshamns blodbad” över i och med att Selma, Bella, Maya och Alice har löpt klart. Att ha 4 löptikar samtidigt i huset och dessutom bjuda in 2 hanar (även om det skett i olika omgångar) har krävt planering! 3 tikar (som inte ska paras) ute på tomten innebär 1 kärlekskrank hane i säkert förvar bakom ”lås och bom” och vice versa.

Selma har upptäckt att Maya har herrbesök på andra sidan planket!

Här är Maya (till vänster!) och hennes kille Zixten!

Maya och Zixten ute på skogspromenad!

Vi förväntar oss att det blir svarta valpar (med mer eller mindre vita tecken) mellan Maya och Zixten.

När Zixten åkt hem var det dags för Figo att flytta in i huset…….

Här är Alice (till vänster) ute i skogen med Figo!

Vi gissar på att det kommer bli både bruna och svarta valpar (med mer eller mindre vita tecken) efter Alice och Figo!

Ja, ni kan ju tänka er att det varit lite ”roddigt” hos oss under de senaste veckorna. Men oj så spännande det ska bli att ta emot de nya små liven någon gång i mitten av augusti! Mer om de kommande kullarna och de blivande föräldrarna finns att läsa på hemsidan under ”Planer”!

// Helena och gänget