2-bentingarna är inte riktigt kloka! Klockan 4.30 ringde klockan imorse!
Gääääsp, sa vi. Men när de förklarade var det handlade om, så okej då. Idag var det dags för utställningen i Österbybruk.
Vi hamnade i goda vänners sällskap (Sussie, Göran och Tjeckow, Kennel Backlyans. Johanna, Jens och Borka. Yvonne och Olivia). Med dom kunde man ju inte få en bättre dag!
Hanarna går ju som ni vet före tikarna och när dom var klara vart det snart dags för unghundstikarna och Bella.
Eftersom dom har ändrat reglerna så får man inte längre en 1,2,3 i kvalitet. Nu får man Excellent – röd lapp. Very Good – blå lapp. Good – gul lapp….. För att få tävla i konkurrensen måste man få excellent.
Domaren tyckte att Bella var fin men att hon behöver utvecklas i kroppen. Hon fick ”Very Good” med kritiken:
”21 month. A big girl, well proportions, enough coat. Very lovely head and expression. For her size would have a bit longer neck. Strong topline. Tail well carried. Chest & forechest must developed. Rather straight in front angulations. Good angulations behind. Movement la…(går inte att se vad det ska stå) reach in front”.

Direkt efter var det min tur.. Ja som ni vet så brukar min lillmatte, Sofia, kalla mig för den lilla räkan. (Det är så när det tar ett tag innan kroppen har hunnit utvecklas, då är man inte så stor och grov). Men jag är faktiskt ingen räka. Det tyckte inte domaren heller.
Idag så fick jag också ett litet glädjeryck när jag var i ringen. Jag kunde lixom inte riktigt stå still när domaren ville känna på mig. Domaren förstod att jag bara var glad och ville ha godis… Jag vet inte riktigt vad som flög i mig. Har aldrig betett mig så förut, men roligt var det!
I alla fall så gillade domaren mig ändå! Vi var 3 tikar i öppenklassen och jag fick både ”Excellent” och placerade mig som 1:a!!!! smileysmiley Som om inte detta vore nog… Jag fick CK också!!! In i bästa tikklassen vandrade vi vidare. Där blev vi placerade som bästatik-4:a och fick reserv-CERT!
Kritiken löd:
”Excellent type and coat. Very elegant. Lots of temper. Beautiful head. Well placed ears. Excellent neck and topline. Deep chest. Enough forechest. Excellent angulation and movements.”

Det firade 2-bentingarna med att korka upp en flaska skumpa!.. Ja men det var lite annat att fira också:
Borka fick CK, Olivia fick excellent, Tjeckow fick excellent och Bella- very good. Dessutom invigde dom ”Backlyans” fina utställningstält.
Johanna och Borka

Yvonne och Olivia

Sussie och Tjeckow.

Nä nu tar vi nya tag för imorgon är det dags att åka till Vallentuna!!

//Maya