Att portisen är en ras som gillar all sorts aktivering är ett som är säkert. Helgen gick ju i agilityns tecken, igår gjorde vi sökruta, ikväll ska Selma (och Peter) på ”Hund för alla” och vi är nyss hemkomna från förmiddagspromenaden som avslutades med bad. Först badade de tillsammans men efter en stund fick en i taget hämta en pinne som vi kastade ut. Det lustiga med den pinnen var att den ställde sig på högkant i vattnet vilket gjorde att den var svår att få tag i. Minsta lilla ”puff” med tassen på pinnen gjorde att den dök ner under vattenytan. Dessutom var det svårare för hundarna att se var pinnen befann sig men tack vare att vi tränat mycket ”handling” i agilityn lyckades vi styra hundarna rätt trots att vi stod på land.

Här kommer härliga badbilder:

Alice har en uuuunderbar hoppstil (notera pinnen som slår i vattnet en bit bort!)

Bellas hoppstil är även den helskön smiley. Undrar om hon tror hon är en fladdermus?

// Helena

P.S. Till er som tänker skaffa en portis: Vi har inte ”Vattengaranti” på våra valpar. Dvs vissa portisar ääääälskar vatten medan andra mycket väl nöjer sig med att vada i strandkanten smiley. D.S.