Idag följde Elsa och Roger med ut på vår kvällspromenad. I ryggsäcken hade vi leksaker med syftet att göra en sökruta till hundarna. För er som inte vet vad en sökruta är kan jag berätta att man går som en ”ruta” till hunden. När man har gått rutan så går man runt i den för att göra det svårare för hunden. När det är färdigt gömmer man en eller flera leksaker. Vi har inte hållit på med sökrutor så länge men våra tjejer har börjat klara av att hitta 2 st i rutan. När man gör första gången så ska man göra väldigt simpelt. Hunden ska då nästan se vart du gömmer lekisen. Elsa har gjort vanliga leksakssök i skogen tidigare men aldrig sökruta förut, så vi började väldigt enkelt.

Klippen är uppdelade och man märker när ett nytt sök börjar. Nr 1 är Bella, nr 2 & 3 är Elsa som kör. Nr 4 är Selma, nr 5 är Alice och nr 6 är Maya.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Det ni hör i bakgrunden är ivriga, glada och arbetssugna tjejer. Dom tycker det är så roligt att arbeta och tänka med sina huvuden.
Selma är dock lite fladdrig i sina sök, oftast vid det första söket hon gör. Hon måste lära sig att arbeta med nosen i backen.

Efter ett sånt här pass blir i alla fall våra tjejer nöjda med dagen. När jag skriver detta ligger Bella utslagen under databordet och dom andra vid TV:n där mamma sitter.

//Sofia