Som ni vet kom Agge och hans husse Birk till oss i torsdagskväll.
Syftet med resan var att jag och Maya skulle debutera officiellt i agilityn och eftersom Agge och Birk ligger i agility- och hopp 2:an så kom de ner för att tävla också!

Tidigt i lördags åkte jag, Birk, Agge och Maya till Nynäshamns Brukshundklubb. Vi fick en bra tält plats och klockan 7.15 var det dags att mäta in Maya. Domaren behövde inte ens mäta Maya, man såg på en gång att hon är en ”Large hund”.
Vi började med agilitybanan.
Yes, jag var nervös! Men hade inställningen att vi nog skulle ”diska” oss.
Alla jag pratat med om agility säger att nästa ALLA diskar sig vid sin första tävling…

Jag tyckte att Maya skötte sig riktigt duktigt på agilitybanan och det slutade med att vi kom in med ”10 hinder fel” (dvs att hon gjorde 2 missar under loppet). TJOOOOHOOOOOOO!!!!! INGEN DISK!!!!! smileysmiley
Jag kan lugnt säga att jag var överlycklig!!!
Jag och Maya
Maya in action!

Vi skulle även tävla i hoppklassen och när vi även där kommer in med 10 hinder fel var lyckan TOTAL!!!!smileysmiley

Agge och Birk gjorde bra ifrån sig dom också, tycker jag. I agilityklassen fick dom 10 hinder fel och i hoppklassen gick det superbra fram till dom diskade sig…
Agge
Agge sträcker ut!

Inte nog med Nynäs. På söndagen åkte vi även till Stockholms Södra Brukshundklubb. Det var en riktigt svår hoppbana!! Dom som klagade på lördagens agilitybana ska bara hålla tyst! Den här var super-duper-mega svår! Det var en tunnel som blev en ”fälla” i många lägen (dvs att hundens blick fastnar på det hindret och suger hunden till sig).
Av 70 hundar var det bara ca 10 som gick i mål (som inte diskade sig). Det var helt och fullt jag som klantade mig där.
Maya var inte alls sugen på slalomen utan gick i sin egna värld. När vi kommer halvvägs tänker jag ”skit samma” och så springer jag till nästa hinder. Inte tänkte jag på att det ledde till disk! Det tråkiga är att hade jag inte gjort det så hade vi nog klarat banan. Där de flesta andra diskade sig så klarade Maya det galant! Mitt fel! Men så jäkla duktig hon var i alla fall! Sen var det agilitybanan. På den var det samma domare som dagen innan och både jag och Maya var hur trötta som helst!
Men vi klarade det! Med 15 hinder fel tog vi oss i mål! TJOOOHOO!smiley Av 4 lopp klarade vi 3 och det 4:e var MITT fel!

Agge och Birk kom i mål med 10 hinderfel (tror jag det var) på hoppbanan.
Agilitybanan gick också superbra fram till att Agge tog tunneln istället för balansen…
Det var 2 trötta killar som vi lämnade av på stationen igår kväll. Jag och Maya kommer nog sova gott ett bra tag framöver också!

Nu är vi supertaggade att träna mer. Om 2 timmar ska vi till klubben för dagtids träningen. Slalom är ett måste eftersom Maya tycker den är trist. Men det ska gå, för där har vi många sekunder att tjäna om vi lyckas med det!

Tack Birk och Agge för att ni ville komma ner till oss! Det har varit så kul att ha er här! Att träffa Mayas dubbelgångare har varit så himla kul! Agge och Maya är så lika så det knappt är sant. Vi har många gånger tagit fel!
Att vi är lika förälskade i honom nu som för 3 år sedan är helt klart sant! En underbar kille! Det har också varit kul att få lära känna Birk och jag har fått många bra träningstips.
Här får ni en bild att klura på:

Är det Maya eller Agge?!

Nu laddar vi om inför nästa helg då det vankas utställning både på lördag och söndag!

//Sofia

Ps. Det är Agge på bilden!smiley

Ds.