Idag var det då dags för Bella att MH-beskrivas. Det var Väsby BK som arrangerade det, men vi upptäckte när vi kom till Väsby att själva beskrivningen skulle ske hos Vallentuna BK. Vi var i god tid trots att vi först åkte till fel klubb. Vi visste att det skulle vara en portis innan oss: Angidi’s Herkules af Disney. Både jag och mamma kände igen matten till Hasse (som portisen heter) och det visade sig att Kajsa (matten) hade varit i kontakt med mamma när Kajsa och hennes familj letade portis i slutet av 2009.
Eftersom Hasse var före oss passade vi på att gå med när han blev beskriven. Det var riktigt roligt att studera hans reaktioner då de var väldigt typiska för rasen.
Som tredje hund ut var vår älskade Bella.
Ett MH-test består av många olika delar, men jag tänker skriva om några. Beskrivaren sa att Bella är en väldigt trevlig hund och att hon tillåter att någon annan hanterar henne, men att andra människor inte betyder så mycket för henne. (Japp för henne räcker det med flocken och då är hon väääldigt social). Att förfölja en trasa tänkte hon inte göra.
Aktiviteten var intressant. Vi trodde att hon skulle bli otålig och inte alls tycka att det var kul. Istället så gör hon nästan en Maya. Dvs står helt blick stilla utan att röra en enda tass under 2,5 minut (Maya stod i 3 minuter), dock så gäspade hon 4 gånger under tiden.
Sedan kom vi till ”Avstånd lek”. Den delen kan ni se själv i youtube-klippet:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Därefter var momentet ”Överraskning”. Det kan ni också se själva i klippet:
<!–
WriteFlash('’);
//–>
Hon reagerade lite på metallrasslet som åker över korrugerad plåt, men inte alls mycket.
Sedan kom spökdelen. Även den kan ni se i klippet nedan:

<!–
WriteFlash('’);
//–>
Sist ut var skotten. Bella fick en 3:a dvs ”Hunden riktar sitt intresse mot skytten, publiken eller annat, men återgår till lek/passivitet”. Hon är inte skottberörd, men var nyfiken på vart skotten kom ifrån.
När vi kom hem var vi supertrötta, men superglada och nöjda med dagen. Bella skötte sig så som vi vill att hon ska göra och hon är väldigt lik sin mamma Alice i sitt beteende.

//Sofia