Så var vi inne i april! smiley Hela helgen har gått i hundens tecken.

På lördagen begav vi oss ut i skogen för att gå en långpromenad med tjejerna. En runda som vi inte har kunnat gå på vääldigt länge på grund av all snö. Man får klättra upp och ner för berg och hoppa över bäckar mm.
Vi klättrar upp för ett av bergen. Väl på toppen får Helena syn på en vildsvinsflock på ca 10 djur som står ca 10 meter ifrån oss….
Oj oj oj…. Kom så går vi åt det här hållet, säger Helena (och går åt andra hållet)…. Självklart anar hundarna ”ugglor i mossen” så inte går de tillbaka, snarare går de några meter fram och får syn på grisarna.. Grisarna blir rädda (precis som vi), men de sticker ifrån oss. Tjejerna börjar skälla och springer efter 10-15 meter för att få iväg grisarna, sedan kommer tjejerna tillbaka!


Åååh vilka fantastiska tjejer vi har!!!!!! Ja vi vet att det är kopplingstvång, MEN våra hundar jagar INTE! Det har dom åter igen bevisat den här dagen. Det enda de vill är att skydda flocken.
De är mer vana vid att känna doften av och stöta på vilda djur i skogen än att träffa på människor.
Vi är sååå stolta över Selma, Alice, Maya & Bella!
Nu har vi gått på: vildsvin, älg, rådjur, renar, grävling mm. Och dom jagar inte!
Vi kom hem efter ca 2 timmar i skogen och var så glada över det vi sett!

Den här bilden är tagen några minuter efter mötet med grisarna, helt oberörda! (Vi människor var dock väldigt skakiga och geleiga i benen) smiley

Gårdagen bestod (som vanligt) även den av skogen. Men vi hade då med oss spårsele och spårlina, så hundarna fick göra var sina två människospår.
Det är så fascinerande att se en hund jobba! Våra hundar går både på det luftburna och markburna spåret.
Att se lyckan som dom utstrålar gör hela livet mer värt att leva! Vi ställer oss ofta frågan hur vi kunde leva utan hund i så många år? Vad innehållslöst livet var!

Eftersom kameran inte var med igår så bjuder jag på en bild som är tagen den 19 mars (då var det myyycket mer snö i skogarna än nu).

Selma har spårat upp oss smiley

//Sofia