Vi människor har olika uppfattning om vad som gör just oss stolta. Vissa blir stolta när de själva presterat eller gjort något bra. Andra är stolta över sina barn, sina vackra trädgårdar, sina fina hus, alla sina pengar eller vad det nu annars kan vara.
Jag har varken gröna fingrar eller några barn. Men det som gör mig stoltast av allt är när hundarna gör bra ifrån sig. Både till vardags och på tävling. Jag kan aldrig bli sur på dom om det inte går bra eller om de inte gör rätt. Antingen (om det är utställning) så är det domaren som det är fel på, eller vid andra tillfällen så är det jag som gör fel.

Jag blir stolt över allt de kan! När de hittar vad vi än söker i skogen (leksak eller människa), när man försöker lära in en ny sak och de klarar av det. Eller som idag!
Nu i vinter har vi haft principen:
”Tar man ut en leksak så får man ta med den in igen!”

Idag tog alla tjejerna med en varsin leksak ut… När vi ska gå in ropar jag till tjejerna: ”Så nu får ni hämta lekisarna så går vi in (och pekar på leksakerna)”.
Selma och Alice fattar på en gång. Maya säger
”Mååååste jag??”
”Japp det ska du, hämta kamelen nu och så hämtar Bella elefanten, säger jag tillbaka”.
Tjejerna springer och hämtar dom, men när Bella-bus gått genom grinden så släpper hon den. Jag släpper in de andra tjejerna men säger till Bella att ”Nä hämta din leksak! Då får du gå in”.
Bella-busan springer och hämtar den men tycker att ovanför källartrappen räcker väl?….
Näää inte riktigt, ända vägen in i källaren ska den… ”Jahapp, säger Bella” och tar med den in!

Det här har vi kört i några månader och vad kan man lära sig av det?
Om vi kan få alla våra 4 tjejer att lära sig det här… Tänk då vad de som har färre hundar kan lära sina! Vi måste alltid göra allt x4 och är man konsekvent så går ALLT! Fattar inte hunden så är det vi som gör eller har gjort fel. I så fall gäller regeln ”Gör om, gör rätt” smiley

Tack våra uuuunderbara tjejer för all den glädje ni ger! Jag är ”stolt som tuppen” över er!

//Sofia